Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εργαστήρια Επαγγελματικής Συμβουλευτικής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη ΓΣΕΕ

Το Γραφείο Διασύνδεσηςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με  το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) διοργανώνει  Εργαστήρια Επαγγελματικής Συμβουλευτικής.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από τις 11 έως και τις 13 Νοεμβρίου 2014 και απευθύνονται σε εργαζόμενους φοιτητές και αποφοίτους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ή άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας και επιδιώκουν να αναπτύξουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Α: Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (10:00-12:00)

Τίτλος: «Ανάπτυξη ικανότητας επικοινωνίας στον χώρο εργασίας»

Στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της αυτοαντίληψης στην επικοινωνία και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας στον εργασιακό χώρο.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Β:  Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (12:00-14:00)

Τίτλος: «Αποτελεσματική διαχείριση χρόνου στον χώρο εργασίας»

Στοχεύει στην ενίσχυση της δεξιότητας διαχείρισης του εργασιακού χρόνου με την εκμάθηση τεχνικών αξιοποίησης χρόνου, όπως είναι η  ιεράρχηση αναγκών,  η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και η υλοποίηση επιτυχών συναντήσεων προσωπικού.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Γ: Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 (10:00-12:00)

Τίτλος: «Διαχείριση εργασιακού άγχους»

Στοχεύει στην αναγνώριση, αποδοχή και αντιμετώπιση των καταστάσεων που προκαλούν στρες στην εργασία μας. Συζητούνται τεχνικές διαχείρισης άγχους, μύθοι και αλήθειες.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Δ: Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 (12:00-14:00)

Τίτλος: «Διαχείριση συγκρούσεων στον χώρο εργασίας»

Στοχεύει στην αναγνώριση του οργανωσιακού φαινομένου της σύγκρουσης στην ομάδα και στην ενίσχυση της ικανότητας επίλυσης διαφωνιών, μέσα από την εκμάθηση στρατηγικών/τεχνικών αντιμετώπισης των συγκρούσεων.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ε: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 (10:00-12:00)

Τίτλος: «Ικανότητα λήψης επαγγελματικών αποφάσεων»

Στοχεύει στην ανάδειξη ζητημάτων ανάπτυξης της σταδιοδρομίας, όπως η επαγγελματική αναποφασιστικότητα και οι δυσκολίες επαγγελματικής επιλογής, και στην ενίσχυση της ικανότητας λήψης αποφάσεων.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Στ: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 (12:00-14:00)

Τίτλος: «Διαχείριση αλλαγών στο εργασιακό περιβάλλον»

Στοχεύει στην ανάδειξη των στάσεων-συμπεριφορών αντίδρασης των εργαζομένων σε επικείμενη εισαγωγή αλλαγών στον οργανισμό και την ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής με την εκμάθηση τεχνικών διαχείρισης της αλλαγής στο εργασιακό περιβάλλον.

Ο συντονισμός των εργαστηρίων θα γίνει από τη Σύμβουλο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, κα Άννα Ταλιαδώρου, Οργανωτική Ψυχολόγο.

 

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Τόπος διεξαγωγής

Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια

Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (πρώην ΤΥΠΑ)      

Αίθουσα Συνεδριάσεων (Α56)

1ος όροφος             

 

Β. Κόστος συμμετοχής

Η συμμετοχή στο εργαστήριο, όπως και στις λοιπές δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης του ΕΚΠΑ και στις υπηρεσίες του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι δωρεάν.

 

Γ. Αιτήσεις

Οι αιτήσεις/δηλώσεις  συμπληρώνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση pkakaro[at]di.uoa.gr,  ως επισυναπτόμενα αρχεία, μέχρι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα χρειάζεται οπωσδήποτε να φέρουν σχετικό τίτλο, ώστε να μην απορρίπτονται ως ενοχλητική αλληλογραφία.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει μέχρι δύο εργαστήρια. Προτείνεται να δηλώνονται έως τρεις τίτλοι, ανάλογα με τη σειρά προτίμησης.

Όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014.

 

Δ. Πληροφορίες

κα Εύη Κακαρούχα, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας 

Τηλ.: 210 727 5220 / 5234

E-mail: pkakaro@di.uoa.gr 

 

Για  την αίτηση/δήλωση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://career-office.uoa.gr/downloads/gd_ine%20gsee_anakoinosi_aitisi_final.doc

 

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο