Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Επανάληψη δωρεάν σεμιναρίου SlideWIKI από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής, που είχε ως αποτέλεσμα οι προσφερόμενες θέσεις να καλυφθούν σε λιγότερο από 24 ώρες, το δωρεάν σεμινάριο για το SlideWIKI θα επαναληφθεί το Σάββατο 20/10 στις 11:00 με τη μορφή εξ αποστάσεως συνεδρίας μέσω της πλατφόρμας ΒΒΒ του e-Class του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ομάδα Aegean Robotics του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει σεμινάριο εκμάθησης της πλατφόρμας SlideWiki. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη και εντελώς δωρεάν.

Η πλατφόρμα SlideWiki υποστηρίζει τη συνεργατική δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της Wikipedia. Παρέχει δηλαδή εκπαιδευτικό υλικό  διαδικτυακό, πολυγλωσσικό, ανοικτού περιεχομένου και εξελισσόμενο στη βάση συνεργασίας και εθελοντικής προσφοράς των μελών της πλατφόρμας. Επίσης, χρησιμοποιεί τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την εξατομικευμένη διανομή του εκπαιδευτικού υλικού. Στην πλατφόρμα δραστηριοποιούνται ήδη εκπαιδευτικές κοινότητες από πολλές χώρες και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Το SlideWiki είναι μια πλατφόρμα όπου μπορείτε, να διαμοιράσετε το εποπτικό υλικό σας ή να βρείτε υλικό για τις ανάγκες σας. Μπορείτε να ανεβάσετε τις δικές σας παρουσιάσεις ή να δημιουργήσετε νέες παρουσιάσεις online. Μπορείτε να δημιουργήσετε ή να μετέχετε σε «δωμάτια παρουσιάσεων», στα οποία εκτός από το να περιηγηθείτε στις διαφάνειες του, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ενώ ο ομιλητής μπορεί να  προσθέσει υπότιτλους ή να χρησιμοποιήσει διαδραστικά εργαλεία. Τέλος η πλατφόρμα υποστηρίζει την ημιαυτόματη μετάφραση σε περισσότερες από 50 γλώσσες.

Οι επιδιώξεις του προγράμματος SlideWiki είναι:

  • Ο διαμοιρασμός σε μεγάλη κλίμακα υλικού ανοιχτού περιεχομένου
  • Η online συνεργατική δημιουργία εποπτικού υλικού όπως προγράμματα σπουδών, παρουσιάσεις διαφανειών, τεστ αυτοαξιολόγησης, εικονογραφήσεις, online βιντεομαθήματα κλπ.
  • Η μετάφραση του περιεχομένου σε περισσότερες από 50 γλώσσες και η συνεργατική βελτίωση της μετάφρασης αυτής όπου δεν είναι ακριβής.
  • Η προώθηση και η υποστήριξη της κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων γύρω από αυτό το υλικό που χρησιμοποιούν.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης ΒΒΒ του e-Class του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα σεμινάρια αποτελούν δράση του ερευνητικού έργου: “SlideWiki: Large-scale pilots for collaborative OpenCourseWare authoring, multiplatform delivery and learning analytics στα πλαίσια του Ορίζοντα2020 (H2020), του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στην παρακάτω διεύθυνση. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

https://goo.gl/forms/9xBMSrnUlZkrV8sg1

 

Τη πλατφόρμα του SlideWIKI μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα :

https://slidewiki.org/

Για πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SlideWIKI :

https://slidewiki.eu/

Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και την ομάδα Aegean Robotics του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη σελίδα:

https://samosweb.aegean.gr/aegeanrobotics

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο