Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Entrepreneurship School: H Σχολή Επιχειρηματικότητας της Coca-Cola έρχεται στην Πάτρα!

H Σχολή Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 26 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2018 και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους σε εξαιρετικά επιτυχημένους επιχειρηματίες. Θα είναι μια έντονη εβδομάδα, γεμάτη δραστηριότητες και προκλήσεις για όλους τους συμμετέχοντες!

Θα γνωρίσετε, θα συζητήσετε και θα διαγωνιστείτε με / και ενάντια σ’ άλλους συμμετέχοντες, θα ανταλλάξετε απόψεις και εμπειρίες με επιτυχημένους επιχειρηματίες και θα έχετε την ευκαιρία να συμβάλετε στην ανάπτυξη μιας νέας επιχειρηματικής start – up ιδέας με διαδραστικό τρόπο.

Επιπλέον, θα δικτυωθείτε με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και δραστηριοτήτων και μετά το πέρας των συνεδριών, εμβαθύνοντας στις σκέψεις σας για την επιχειρηματικότητα.

Μετά το τέλος του σχολείου θα είστε σε θέση να:

  1. Εξελιχθείτε καλύτερα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και να οδηγήσετε μια start-up ή MKO προς την επιτυχία 

  2. Αντιμετωπίσετε τα εμπόδια ως προκλήσεις και να τα ξεπεράσετε

  3. Να δουλεύετε πιο αποτελεσματικά στο πλαίσιο της ομάδας

Τι είναι η Σχολή Επιχειρηματικότητας;

Η σχολή επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το 2011 βασιζόμενη στην ιδέα ότι οι καθηγητές πανεπιστημίου δεν διδάσκουν τους φοιτητές τους πώς να γίνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες.

Τι λείπει;

​Δεν υπάρχει αρκετή εκπαίδευση στο επιχειρείν στην Ευρώπη. Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση βασίζεται πολύ στη θεωρία, με τους φοιτητές να επηρεάζονται από τους καθηγητές, οι οποίοι δεν έχουν απαραιτήτως την αντίστοιχη πρακτική εμπειρία του τι χρειάζεται για να πετύχεις. Οι επαγγελματίες που καλούνται στα μαθήματα είναι συνήθως στελέχη τραπεζών, σύμβουλοι και μάνατζερ επιχειρήσεων, των οποίων τα βήματα θέλει να ακολουθήσει η πλειοψηφία των φοιτητών. Σκοπός της Σχολής Επιχειρηματικότητας είναι να το αλλάξει αυτό.

Πιστεύουν ότι οι πιο αποτελεσματικοί δάσκαλοι και μέντορες για την επιχειρηματικότητα είναι οι πραγματικοί επιχειρηματίες. Αποστολή τους είναι η ενεργός εμπλοκή των φοιτητών σε μια διαδραστική, άμεση και πρακτική εκπαιδευτική διαδικασία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργήσει την πρώτη σχολή χωρίς καθηγητές.

Τι θα κάνετε;

Θα ενταχθείτε απ’ την πρώτη κιόλας μέρα σε μια ομάδα και θα έχετε μία εβδομάδα στη διάθεσή σας προκειμένου να αναπτύξετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan). Το τελικό προϊόν της ομαδικής εργασίας σας θα παρουσιαστεί την τελευταία μέρα μπροστά σε μια κριτική επιτροπή. Θα έχετε στη διάθεσή σας κάποια λεπτά προκειμένου να το παρουσιάσετε και είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τη μέθοδο παρουσίασης που εσείς προτιμάτε.

Με στόχο να σας δοθεί η ευκαιρία να αποκομίσετε τις καλύτερες, κατά το δυνατό, δεξιότητες, το πρόγραμμα της σχολής αποτελείται από ένα σύνολο  διαφορετικών ενοτήτων:

  1. Άμεσες συνεντεύξεις με επιτυχημένους επιχειρηματίες
  2. Συζήτηση πάνω στην πολιτική των επιχειρήσεων προκειμένου να γνωρίσετε καλύτερα το επιχειρηματικό οικοσύστημα
  3. Επίσκεψη ενός συνεργατικού χώρου εργασίας ή της έδρας μιας αναγνωρισμένου κύρους εταιρείας
  4. συνεδρίες προετοιμασίας (προκειμένου να προετοιμάσετε καλύτερα ως ομάδα την τελική σας παρουσίαση)
  5. Βραδινές έξοδοι δικτύωσης

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στη σελίδα του Entrepreneurship School.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο