Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έναρξη υποβολής ιδεών στο Διαγωνισμό Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας - AEGEAN Startups

Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο www.aegean-startups.gr, ξεκίνησε η υποβολή ιδεών για καινοτόμες επιχειρήσεις από ομάδες φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2018. Ο Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας  - AEGEAN Startups είναι μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του νησιών Αιγαίου, σε τέσσερεις θεματικές περιοχές:

  1. Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση
  2. Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές
  3. Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον
  4. Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες-Διακυβέρνηση-Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητες κατηγορίες που απευθύνονται (α) σε φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου (β) νέες και νέους εκτός της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από όλη την Ελλάδα. Θα βραβευθούν  οι καλύτερες ιδέες στις τέσσερεις θεματικές περιοχές και στις δύο κατηγορίες συμμετεχόντων (8 βραβεία). Στην πρώτη ομάδα ανεξαρτήτως κατηγορίας θα απονεμηθεί βραβείο 5000 ευρώ, ώστε να υποστηριχθεί η υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου.  Επιπλέον βραβεία και έπαθλα θα ανακοινωθούν στην πορεία του διαγωνισμού.  Το βασικό χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής:

  • 1ο Στάδιο: Υποβολή αρχικής ιδέας - 2 σελίδες / Μέχρι 1/3/2018 στο www.aegean-startups.gr
  • 2ο Στάδιο: Υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, για όσες ομάδες επιλεγούν στο 1ο στάδιο, μετά από mentoring / Μέχρι 1/6/2018 στο www.aegean-startups.gr
  • 3ο Στάδιο: Παρουσίαση ομάδων που διακρίθηκαν και βραβεύσεις / Ιούλιος 2018

Ο Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας - AEGEAN Startups διενεργείται υπό το συντονισμό της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την υποστήριξη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συνδρομή ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο www.aegean-startups.gr

Ερωτήσεις για το διαγωνισμό μπορούν να αποστέλλονται στο email: aegean-startups@aegean.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο