Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Eμπλουτίστε τις γνώσεις σας σε Μετανάστευση & Προσφυγικό σε 7 ημέρες

Η Διεθνής Πανεπιστημιακή Σχολή European Law & Governance School που έχει έδρα στην Αθήνα σχεδίασε το «2ο Θερινό Πρόγραμμα Μετανάστευσης για την Επισφαλή Εργασία, την Εμπορία Ανθρώπων και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό στην Ευρώπη», για να παρέχει στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη κατανόηση των θεμάτων που αφορούν στα παραπάνω και παράλληλα τη θεωρητική και πρακτική κατανόηση της σύγχρονης μετανάστευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην τρέχουσα κατάσταση στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του EPLO στο Σούνιο, από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου του 2018. Προσφέρεται για επαγγελματίες και ερευνητές όλων των κλάδων (κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική, διεθνείς σχέσεις, οικονομία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.). Ειδικά οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, μπορούν να αντλήσουν πλούσιο υλικό για την έρευνά τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι χώρες της Νότιας Ευρώπης ιδιαίτερα αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη ροή προσφύγων και μεταναστών στην πρόσφατη ιστορία τους. Είναι δύσκολο να αγνοήσει κάποιος τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις, τις πολιτικές ανεπάρκειες και τις τραγωδίες που συνοδεύουν τη μετανάστευση, καθώς και την επισφαλή ζωή που πρέπει να αντέξουν οι μετανάστες, οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες όλων των ηλικιών και φύλων. Μάχονται για να επιβιώσουν, ενώ τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάζονται. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 244 εκατομμύρια διεθνείς μετανάστες που διαμένουν στο εξωτερικό παγκοσμίως  από τα οποία τουλάχιστον 21,3 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες, 3,2 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο και 65,3 εκατομμύρια άτομα εκδιώχθηκαν βίαια παγκοσμίως ως αποτέλεσμα διωγμών, συγκρούσεων, γενικευμένης βίας ή/και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά  διαλέξεων και συζητήσεων με καθηγητές και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω μιας ημέρα επισκέψεων σε εγκαταστάσεις και οργανισμούς στην Αθήνα που υποστηρίζουν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες.

Στο πρόγραμμα εγγράφεστε αποστέλλοντας το βιογραφικό σας με μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως 15 Ιουνίου στο info@eplo.int. Πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο www.eplo.int, στο email info@eplo.int ή στο τηλέφωνο 211 311 0 671.

Master's Studies 2018

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο