Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΕΛΙΔΕΚ: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη στήριξη της προβολής ερευνητικών πρωτοβουλιών για την Επανάσταση του 1821

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, ο τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι επίκειται προκήρυξη για τη χρηματοδότηση προτάσεων με στόχο την προβολή ερευνητικών έργων σχετικών με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την επίδραση που είχε στη διαμόρφωση του νέου Ελληνικού κράτους.

Στόχος και γενικά στοιχεία της προκήρυξης

Η προκήρυξη έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη της υλοποίησης και προβολής επιλεγμένων ερευνητικών έργων ή δράσεων υψηλής επιστημονικής και/ή καλλιτεχνικής ποιότητας που με καινοτόμες προσεγγίσεις αναδεικνύουν την επίδραση που είχε η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη διάπλαση και εξέλιξη της οικονομίας, της κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής στο νεοελληνικό κράτος, καθώς και την ευρωπαϊκή διάσταση του γεγονότος.

Προτάσεις θα μπορούν να υποβάλουν μέλη ΔΕΠ/ΕΠ των ΑΕΙ της χώρας και Ερευνητές/τριες (ΕΡΕ/ΕΛΕ) των Ερευνητικών Κέντρων (ΕΚ) του αρ. 13α του ν. 4310/2014, χωρίς να αποκλείονται συνεργασίες με Ερευνητικά ή Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ερευνητές ή καλλιτέχνες που η πρότασή τους θα έχει γίνει αποδεκτή από ανάλογο Τμήμα ΑΕΙ ή Ινστιτούτο ΕΚ.

Δημοσιοποίηση

Η προκήρυξη αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2018. Αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΔΕΚ (www.elidek.gr), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και καινοτομίας (www.gsrt.gr) και του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ (erevna.minedu.gov.gr). Πληροφορίες και ενημέρωση για την προκήρυξη θα παρέχονται στο email: 1821@elidek.gr

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο