Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ελεύθερη πρόσβαση ερευνητών Ιστορίας σε αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Στο πλαίσιο της εναρμόνισής της με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και αναγνωρίζοντας την αξία τόσο της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση, αλλά και της ψηφιοποίησης ως καθοριστικού παράγοντα για την προαγωγή της ιστορικής γνώσης και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου προχώρησε στην ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση του ακόλουθου υλικού:

  • Κυπριακές εφημερίδες από το 1880 έως το 1955.
  • Αποδελτιωμένο υλικό κυπριακών εφημερίδων των ετών 1880 έως 1955.
  • Συλλογή της Κυανής Βίβλου (Blue Book) των ετών 1887 έως 1946.
  • Σπάνια χειρόγραφα και λοιπό αρχειακό υλικό του Ελληνικού Υποπροξενείου στην Κύπρο από το 1887 ως το 1900.

Το παραπάνω υλικό είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμο σε όλους τους ιστορικούς ερευνητές μέσω της Ψηφιακή Πλατφόρμας «Ήφαιστος» του Πανεπιστημίου Νεάπολις (https://hephaestus.nup.ac.cy/) στην κατηγορία «Ψηφιακές Συλλογές».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Νεάπολις και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας και του Κέντρου Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Αν σας ενδιαφέρουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου λειτουργεί το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία καθώς και διδακτορικό πρόγραμμα στο ίδιο αντικείμενο. Την περίοδο αυτή το Πανεπιστήμιο δέχεται αιτήσεις για το χειμερινό εξάμηνο του 2018-2019. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν μέσα στον Ιούλιο, προσφέρεται ειδική έκπτωση 900 ευρώ στα συνολικά δίδακτρα του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το διδακτορικό πρόγραμμα εδώ.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο