Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκπαιδευτικός Κύκλος Κατάρτισης «Κωστής Παλαμάς» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δωρεάν προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια Βίου Εκπαίδευσης για την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος» διοργανώνει εκπαιδευτικό κύκλο κατάρτισης με τίτλο «Κωστής Παλαμάς» και έχει ως στόχο την προβολή, τη διάδοση και την αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού.

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της  Γενικής  Γραμματείας  Μέσων Ενημέρωσης, ο δε τίτλος του συνολικού προγράμματος δανείζεται το όνομά του από τον εθνικό μας ποιητή, έναν από τους πολυγραφότερους λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους της χώρας, και συμβολίζει όχι μόνον το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και το χώρο της δημοσιογραφίας.

Βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι η προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων γύρω από την επικοινωνία ,τον ελληνικό πολιτισμό και τον τουρισμό με στόχο την καλύτερη προβολή τους στα μέσα επικοινωνίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών από τους κλάδους της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και αποφοίτων και φοιτητών συναφών αντικειμένων, συνδυάζει τη μελέτη και την πρακτική της επικοινωνίας και του πολιτισμού και της δημοσιογραφία με την ιστορία της τέχνης και της πνευματική ζωή. Παράλληλα αποσκοπεί οι επωφελούμενοι των σεμιναριακών μαθημάτων κατάρτισης να αποκτήσουν ικανότητες ή δεξιότητες με στόχο το σχεδιασμό επικοινωνιακών δράσεων στο πλαίσιο των προβολής και αξιοποίησης του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χρησιμοποιείται το διδακτικό προσωπικό και οι συνεργάτες των Τμημάτων Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι αφού προσφέρουν διεπιστημονικής εμβέλειας προγράμματα σπουδών και καταβάλλουν κάθε αναγκαία προσπάθεια για την πολύπλευρη επιστημονική εκπαίδευση των φοιτητών τους, προάγοντας την κριτική προσέγγιση της επικοινωνιακής πρακτικής με τον πολιτισμό. Τη διαχείριση και υλοποίηση του έργου έχει το Τμήμα Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρθρώνεται διάμεσου 3 Θεματικών Ενοτήτων:
• Πολιτισμός και Επικοινωνία,
• Δημοσιογραφία και ΜΜΕ, και
• Εφαρμοσμένη Επικοινωνία

Κάθε μία Θεματική Ενότητα προσφέρει έναν αριθμό ταχύρυθμων σεμιναριακών μαθημάτων. Τα σεμιναριακά μαθήματα, με βάση τις τρεις γενικές ενότητες, επιμερίζονται σε «διδακτικές ενότητες πιστοποίησης» (modules) έτσι ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των ωφελούμενων καθώς και να ανταποκρίνονται στον ταχύρυθμο χαρακτήρα της δια βίου μάθησης. Έχει συγκροτηθεί κοινός κατάλογος που αποτελείται από συγκεκριμένες ενότητες πιστοποίησης για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά.

Σε κάθε περίπτωση ο γενικός κατάλογος των modules είναι κοινός. Κάθε ίδρυμα βεβαίως έχει τη διακριτική ευχέρεια να προσφέρει ανά περίοδο ορισμένο αριθμό modules, αν κι αυτό θα συνδέεται και με τη ζήτηση από τους ενδιαφερόμενους.

Το πρόγραμμα και τα μαθήματα ξεκινούν μόλις συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ενδιαφερομένων για κάθε σεμιναριακό μάθημα.

Τα σεμινάρια ειναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Τα μαθήματα θα διεξάγονται και πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι εγγραφές είναι ανοικτές.

Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο  του προγράμματος:  http://kostispalamas.uoa.gr/

 

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο