Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έγκριση νέου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο "Επιστήμες της Αγωγής" από το ΑΠΘ

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο "Επιστήμες της Αγωγής" εγκρίθηκε το Δεκέμβριο από το Υπουργείο Παιδείας και θα λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Το μεταπτυχιακό θα προσφερθεί από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και θα δώσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τη δυνατότητα να ειδικευτούν σε πέντε (5) κατευθύνσεις:

  1. Εκπαιδευτική Πολιτική,
  2. Πολιτισμικές Σπουδές και περιβάλλοντα Αγωγής για το παιδί,
  3. Αισθητική Αγωγή: θεωρία και δράσεις,
  4. Δημιουργική γραφή και εκδοτική παραγωγή για το παιδί: από το σχολικό στο εξωσχολικό βιβλίο,
  5. Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ): Διδασκαλία και Μάθηση

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα έχουν αποκτήσει το θεωρητικό και εμπειρικό υπόβαθρο καθώς και τις δεξιότητες που θα τους καθιστούν ικανούς να απασχοληθούν σε διάφορα επαγγελματικά και ερευνητικά πεδία που συνδέονται με το σχολείο καθώς και με εξωσχολικές εστίες αγωγής και κοινωνικοποίησης. Παράλληλα προς την ερευνητική του αποστολή το Π.Μ.Σ. αποβλέπει και στην κατάρτιση ανώτατων στελεχών της εκπαίδευσης, ειδικών για την ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας, για το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής και για συμβουλευτικά και διευθυντικά καθήκοντα στην εκπαίδευση.

Η διάρκεια του μεταπτυχιακού θα είναι 4 διδακτικά εξάμηνα. Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται σε 75 φοιτητές κάθε έτος. Προβλέπονται δίδακτρα για τους φοιτητές,  τα οποία θα καθορίζονται στην προκήρυξη. Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. 

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών και τα προσφερόμενα μαθήματα ανα κατεύθυνση πατήστε εδώ

Για να δείτε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε παιδαγωγικές επιστήμες πατήστε εδώ

Επίσης, από τη σελίδα μας στο facebook  μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών καθώς αυτές δημοσιεύονται.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο