Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δύο νέες προκηρύξεις μεταπτυχιακών σε Επιστήμες της Αγωγής από το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δύο νέες προκηρύξεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε παιδαγωγικές επιστήμες ανακοινώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για τα ΠΜΣ "Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου" του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Αθηνών και "Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης" του Τμηματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αναλυτικότερα:

1. Το Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με γνωστικό αντικείμενο: «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου», καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση για:

  • Δεκαπέντε ως είκοσι (15-20) θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Κατεύθυνση «Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία».
  • Δεκαπέντε ως είκοσι (15-20) θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Κατεύθυνση «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία».
  • Δεκαπέντε ως είκοσι (15-20) θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Κατεύθυνση «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση».
  • Δεκαπέντε ως είκοσι (15-20) θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Κατεύθυνση «Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση».

(Διευκρινίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός προκηρυσσόμενων θέσεων ανά κατεύθυνση δεν είναι περιοριστικός και εξαρτάται από την γενική επίδοση των υποψηφίων)

Διάρκεια φοίτησης: 4 εξάμηνα

Δίδακτρα: 2800 ευρώ ( θα υπάρξει μείωση διδάκτρων σε σημαντικό αριθμό φοιτητών, βάσει της επίδοσης και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων).

Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνει με εισαγωγικές εξετάσεις και συνέντευξη επιλογής.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων: 7-5-2015

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού εδώ

Για την αναλυτική προκήρυξη, ύλη εξετάσεων και ενδεικτικη βιβλιογραφία πατήστε εδώ

2. Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης» για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 με τις εξής κατευθύνσεις:

  • (α). «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία»
  • (β). «Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση»

Ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών στο Π.Μ.Σ. ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 120 κατ’ έτος (60 ανά κατεύθυνση). Βάσει του φακέλου τους θα κληθούν για συνέντευξη οι 100 επικρατέστεροι υποψήφιοι (50 ανά κατεύθυνση) και εξ αυτών θα επιλεγούν οι 60 (30 ανά κατεύθυνση) με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία μετά τη συνέντευξη.

Διάρκεια σπουδών: 3 εξάμηνα

Δίδακτρα: 2500 ευρώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22/5/2015

Για το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού πατήστε εδώ

Για την αναλυτική προκήρυξη του ΠΜΣ πατήστε εδώ

Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο facebook θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθώς και  υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές.

Επίσης, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr μπορείτε να εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο