Δωρεάν σεμινάρια ψυχολογίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά σεμιναρίων ψυχολογίας, κάθε Τρίτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Τα σεμινάρια παρουσιάζει η Βασιλική Γιαννακοπούλου, πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

1. Η αυτογνωσία και πως μας βοηθά να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας

Σ’ αυτήν τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, θα ασχοληθούμε με την αυτογνωσία και πως μας βοηθά να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας.

Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του εαυτού μας. Πώς τα αρνητικά μπορούν να γίνουν θετικά; Ποιος είναι ο ρόλος του ασυνείδητου και του συνειδητού στη σύγχρονη ζωή; Ποια η διαφορά τους; Θα γίνει επί τόπου ένα τεστ προσωπικότητας προκειμένου να ανακαλύψουμε καλύτερα τον εαυτό μας και άλλες ασκήσεις αυτογνωσίας. Στο τέλος του σεμιναρίου θα συνειδητοποιήσουμε ότι ευθυνόμαστε στο 100% για όλες τις πράξεις μας.

 

2. Η επιτυχία σήμερα: Πως οι θετικές λέξεις μας βοηθούν να επιτύχουμε

Σ’ αυτήν τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15  Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, θα ασχοληθούμε με την «επιτυχία σήμερα: Πως οι θετικές λέξεις μας βοηθούν να επιτύχουμε».

Σε αυτό το σεμινάριο σκοπός είναι να ανακαλύψουμε την έννοια της επιτυχίας που είναι διαφορετική για τον κάθε ένα. Ποιοι άνθρωποι πιστεύουμε ότι είναι επιτυχημένοι; Μερικά παραδείγματα; Τι λένε, τι γνωρίζουν και τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την επιτυχία μας; Οριοθετούμε ο κάθε ένας το δικό του μοναδικό σκοπό – στόχο ζωής και μαθαίνουμε πως μπορούμε να κάνουμε πλάνα για να τον υλοποιήσουμε. Στο τέλος του σεμιναρίου μαθαίνουμε πώς να κάνουμε οραματισμό στο στόχο μας.

 

3. Οι πεποιθήσεις μας και ο τρόπος που μας επηρεάζουν

Σ’ αυτήν τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22  Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, θα ασχοληθούμε με τις «πεποιθήσεις μας και ο τρόπος που μας επηρεάζουν».

Σε αυτό το σεμινάριο σκοπός είναι να εξερευνήσουμε ποιες είναι οι λανθασμένες πεποιθήσεις μας; Τι μας εμπόδιζε μέχρι σήμερα να αλλάξουμε; Πως μπορούμε να δράσουμε ώστε οι λανθασμένες πεποιθήσεις να γίνουν θετικές; Πως αναλαμβάνουμε δράση;

 

4. Είμαστε οι συνήθειες μας

Σ’ αυτήν τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29  Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, το θέμα θα είναι: «Είμαστε οι συνήθειες μας».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αντιληφθούμε ποιες είναι οι θετικές συνήθειες που μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας. Ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα ενός πρωινού μας; Πως θα τροποποιηθεί ώστε να έχουμε τα μέγιστα οφέλη; Τι είναι το κλαμπ των 5π.μ.; Τι είναι οι κανόνες 20/20/20 και 90/90/1; Πως μπορώ να βελτιώσω τις ικανότητες μου ώστε να γίνω πιο παραγωγικός ως προς την επίτευξη των στόχων μου; Τι είναι ο πίνακας ο πίνακας οραμάτων και πώς μπορώ να τον χρησιμοποιήσω;

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο