Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν online και δια ζώσης σεμινάρια εκμάθησης της πλατφόρμας SlideWiki από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η ομάδα Aegean Robotics του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει δύο σεμινάρια εκμάθησης της πλατφόρμας SlideWiki. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές. Η παρακολούθηση τους είναι ελεύθερη και εντελώς δωρεάν.

Η πλατφόρμα SlideWiki υποστηρίζει τη συνεργατική δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της Wikipedia. Παρέχει δηλαδή εκπαιδευτικό υλικό  διαδικτυακό, πολυγλωσσικό, ανοικτού περιεχομένου και εξελισσόμενο στη βάση συνεργασίας και εθελοντικής προσφοράς των μελών της πλατφόρμας. Επίσης, χρησιμοποιεί τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την εξατομικευμένη διανομή του εκπαιδευτικού υλικού. Στην πλατφόρμα δραστηριοποιούνται ήδη εκπαιδευτικές κοινότητες από πολλές χώρες και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Το SlideWiki είναι μια πλατφόρμα όπου μπορείτε, να διαμοιράσετε το εποπτικό υλικό σας ή να βρείτε υλικό για τις ανάγκες σας. Μπορείτε να ανεβάσετε τις δικές σας παρουσιάσεις ή να δημιουργήσετε νέες παρουσιάσεις online. Μπορείτε να δημιουργήσετε ή να μετέχετε σε «δωμάτια παρουσιάσεων», στα οποία εκτός από το να περιηγηθείτε στις διαφάνειες του, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ενώ ο ομιλητής μπορεί να  προσθέσει υπότιτλους ή να χρησιμοποιήσει διαδραστικά εργαλεία. Τέλος η πλατφόρμα υποστηρίζει την ημιαυτόματη μετάφραση σε περισσότερες από 50 γλώσσες.

Οι επιδιώξεις του προγράμματος SlideWiki είναι:

  • Ο διαμοιρασμός σε μεγάλη κλίμακα υλικού ανοιχτού περιεχομένου
  • Η online συνεργατική δημιουργία εποπτικού υλικού όπως προγράμματα σπουδών, παρουσιάσεις διαφανειών, τεστ αυτοαξιολόγησης, εικονογραφήσεις, online βιντεομαθήματα κλπ.
  • Η μετάφραση του περιεχομένου σε περισσότερες από 50 γλώσσες και η συνεργατική βελτίωση της μετάφρασης αυτής όπου δεν είναι ακριβής.
  • Η προώθηση και η υποστήριξη της κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων γύρω από αυτό το υλικό που χρησιμοποιούν.

Το πρώτο από τα δύο σεμινάρια θα είναι εξ ’αποστάσεως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές εκτός Σάμου. Θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης ΒΒΒ του e-Class του Πανεπιστημίου Αιγαίου (50 θέσεις).

Το δεύτερο σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00 στην αίθουσα πληροφορικής ΗΛΕΚΤΡΑ στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου (50 θέσεις).

Τα σεμινάρια αποτελούν δράση του ερευνητικού έργου: SlideWiki: Large-scale pilots for collaborative OpenCourseWare authoring, multiplatform delivery and learning analytics στα πλαίσια του Ορίζοντα2020 (H2020), του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στην παρακάτω διεύθυνση. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

https://goo.gl/forms/9xBMSrnUlZkrV8sg1

 

Τη πλατφόρμα του SlideWIKI μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα:

https://slidewiki.org/

Για πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SlideWIKI:

https://slidewiki.eu/

Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και την ομάδα Aegean Robotics του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη σελίδα:

https://samosweb.aegean.gr/aegeanrobotics

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο