Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν μεταπτυχιακά 2016: Έγκριση του ΜΠΣ "Παιδαγωγική Επιστήμη" από το Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η έγκριση λειτουργίας του Πρόγραμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Παιδαγωγική Επιστήμη»,  το οποίο οργανώνει και λειτουργεί, από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.   

 Κατευθύνσεις

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδαγωγική Επιστήμη» του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας &  Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Παιδαγωγική Επιστήμη», στις εξής πέντε (5) προσφερόμενες κατευθύνσεις-ειδικεύσεις: 
α) Διεθνής Εκπαίδευση, 
β) Ειδική Αγωγή, 
γ) Ιστορική Παιδαγωγική, 
δ) Παιδαγωγική του Σχολείου και 
ε) Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση


Κατηγορίες υποψηφίων 
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδαγωγική Επιστήμη» του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής γίνονται δεκτοί/δεκτές: 
1) πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων εκπαίδευσης εκπαιδευτικών: 
α) Τμημάτων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και των ομοειδών Τμημάτων όλων των Σχολών των Πανεπιστημίων (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών), 
β) των ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών, 
γ) των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, 
δ) προσανατολισμένοι/προσανατολισμένες στην εκπαίδευση, πτυχιούχοι των Τμημάτων Βιολογίας, Μαθηματικών, Νομικής, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Φυσικής και Χημείας και 
ε) πτυχιούχοι των παραπάνω Τμημάτων της αλλοδαπής, εφόσον προσκομίσουν επισήμως αναγνωρισμένους ως ισότιμους ή αντίστοιχους τίτλους σπουδών 
2) πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων και Σχολών Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), οι οποίοι διαθέτουν διετή, τουλάχιστον, αποδεδειγμένη εκπαιδευτική ή επαγγελματική εμπειρία σχετική με την κατεύθυνση- ειδίκευση που επιλέγουν. 
Στις περιπτώσεις (1β, 1δ και 2) οι υποψήφιοι/υποψήφιες, εάν δεν έχουν πιστοποιημένη παιδαγωγική επάρκεια, υποχρεούνται, με πρόταση της Σ.Ε. και απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος, να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα, κατά περίπτωση, μαθήματα του προπτυχιακού κύκλου Παιδαγωγικών Σπουδών. Η συνέχιση δε των μεταπτυχιακών σπουδών των υποψηφίων αυτών τελεί υπό την παραπάνω αίρεση. 

Αριθμός εισακτέων
Ο ετήσιος αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) μεταπτυχιακούς φοιτητές / μεταπτυχιακές φοιτήτριες. Ο αριθμός των εγγραφόμενων σε κάθε κατεύθυνση-εξειδίκευση ορίζεται με απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής. 

Χρονική Διάρκεια 
Η χρονική διάρκεια για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.), ορίζεται σε πέντε (5) ακαδημαϊκά εξάμηνα. 

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα όλων των κατευθύνσεων περιλαμβάνει εποπτευόμενη πρακτική άσκηση 260 ωρών. 

Δίδακτρα: Δωρεάν

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ανα κατεύθυνση πατήστε εδώ


Για το ΦΕΚ ίδρυσης πατήστε εδώ

Η προκήρυξη αναμένεται την άνοιξη του 2016. Μόλις ανακοινωθεί απο το Τμήμα θα τη δημοσιεύσουμε και στο eduguide.

 

Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για νέα, προκηρύξεις, νέα και πληροφορίες των μεταπτυχιακών που σας ενδιαφέρουν!

https://www.eduguide.gr/accounts/register/  

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την κεντρική μας σελίδα http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πιο πλήρη και χρηστική μηχανή αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων και να αναζητήσετε μεταπτυχιακά με βάση τα ενδιαφέροντα σας.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο