Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιστορίης Επίσκεψις. Μία επαναπροσέγγιση της Ιστορίας, των προβλημάτων και των μεθόδων της. Η Επανάσταση του 1821" από το ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προσφέρει για έβδομη χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιστορίης Επίσκεψις για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα στον τρέχοντα 7ο κύκλο του είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΕΚΠΑ, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), και εντάσσεται στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ.

Στα μαθήματα θα  επιδιωχθεί να αναδειχθούν οι ιδεολογικές, πολιτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές, διπλωματικές και εικαστικές παράμετροι του εμβληματικού αυτού γεγονότος της νεότερης Ελλάδας και, παραλλήλως, να ανιχνευθούν οι ιστορικές βάσεις του, οι προσλήψεις και απηχήσεις του στη συγχρονία και στη διαχρονία, καθώς και τα ιστορικά παράλληλα στον ελληνικό και στον διεθνή χώρο. Ειδικότερος στόχος του τρέχοντος προγράμματος είναι και να προσφέρει σε μάχιμους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Ιστορία πρόσθετη ενημέρωση για τη διαχείριση των συναφών θεμάτων κατά το έτος 2021.

Τα μαθήματα συνολικής διάρκειας 24 ωρών, θα διεξαχθούν με τηλεδιάσκεψη, ως ακολούθως: Παρασκευή 13, 20, 27 Νοεμβρίου 2020, ώρες 17.00΄‐21.00΄, Σάββατο 14, 21, 28 Νοεμβρίου 2020, ώρες, 10.00’-14.00’.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται αφιλοκερδώς από τα μέλη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και δεν συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα: εδώ 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο