Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιστορίης Επίσκεψις. Μία επαναπροσέγγιση της Ιστορίας, των προβλημάτων και των μεθόδων της." από το ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προσφέρει για ένατη χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιστορίης Επίσκεψις για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με το Πρόγραμμα Ιστορίης Επίσκεψις το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας επιδιώκει, μέσω εποπτικών μαθημάτων πυκνής στόχευσης, να φέρει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επαφή με τους τρέχοντες προβληματισμούς και τις νέες κατευθύνσεις της Ιστορίας (έννοια των θεσμών - του έθνους - της κοινότητας - της ταυτότητας / ιστορία των ηλικιακών φάσεων - του φύλου - της οικογένειας - του περιβάλλοντος - των νοοτροπιών κλπ), να καταδείξει την ιστορικότητα των εννοιών με βάση τις οποίες συζητούνται οι διαφορετικές ιστορικές περίοδοι και θεματολογίες, να συνεξετάσει την ελληνική ιστορία με την ιστορία όμορων ή μη λαών, να παρουσιάσει τις διαφορετικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ιστορικοί στο έργο τους, να αναδείξει τις διαδρομές και τις κατασκευές της μνήμης, να καταθέσει τις πρακτικές της προφορικής Ιστορίας. 

Διάρκεια: 

Τα μαθήματα συνολικής διάρκειας 60 ωρών - έξι εβδομάδων- , θα διεξαχθούν με τηλεδιάσκεψη, ως ακολούθως: Παρασκευή 23/09 έως και Σάββατο 5/11/2022 (κατά ημέρες Παρασκευή, 16.30΄‐20.30΄, και Σάββατο, 09.30΄‐15.30΄)

Υποβολή αιτήσεων: 

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται έως τη 13η Σεπτεμβρίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: εδώ

Το Πρόγραμμα προσφέρεται αφιλοκερδώς από τα μέλη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και δεν συνεπάγεται καμία οικονομική επιβάρυνση για τις/τους συμμετέχουσες/ντες

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα: εδώ 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο