Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας» για απόδημους από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας», το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ως φορέας εκπαίδευσης και πολιτισμού και αξιοποιώντας το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του της εξ αποστάσεως μάθησης στηρίζει τον απόδημο ελληνισμό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλει στη στενή σύνδεση των αποδήμων με τη μητρική τους γλώσσα και θα θέσει παράλληλα, τις βάσεις για την κοινωνική δραστηριοποίησή τους στην ελληνική επικράτεια. Η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, από τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα και τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην έδρα της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με την ΝΕΠΟΜΑΚ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε απόδημους Κύπριους και Έλληνες, οι οποίοι είτε δεν ανατράφηκαν με την ελληνική ως μητρική γλώσσα είτε δεν διδάχθηκαν επαρκώς την ελληνική γλώσσα και πλέον, επιθυμούν να καταστούν ευχερείς χρήστες της. Στο πρόγραμμα του ΑΠΚΥ για τους απόδημους, που προσφέρεται χωρίς κόστος, θα διδάξουν έμπειροι καθηγητές και καταξιωμένοι γλωσσολόγοι.

Η πρώτη θεματική ενότητα του προγράμματος, «Ελληνική Γλώσσα Ι», θα ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις εισδοχής τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα για απόδημους», καθώς και για αιτήσεις εισδοχής σε πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών, μπορείτε να λάβετε μέσω του

  • ιστοχώρου του Πανεπιστημίου www.ouc.ac.cy
  • email admissions@ouc.ac.cy και
  • του τηλεφωνικού κέντρου +357 22411600 και +357 22411711

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο