Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν θερινή ακαδημία Μοριακής Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Jena στη Γερμανία

Το Ινστιτούτο Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας, του Κέντρου Μοριακής Βιοϊατρικής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ιένα (Friedrich Schiller University), θα διεξάγει θερινή ακαδημία διάρκειας 4 εβδομάδων (22 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου 2022) στη Μοριακή Ιατρική.

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα συνδυασμό διαλέξεων και εργαστηριακής πρακτικής/ασκήσεων υπό την εποπτεία έμπειρων ερευνητών και τη συνδρομή Υ.Δ. και μεταδιδακτόρων του Πανεπιστημίου της Ιένα, σε 4 θεματικές περιοχές (Molecular Biology, Signaling, Biophotonics, Disease), αποτελούμενες από 7 ενότητες έκαστη, εκ των οποίων οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν και να εργαστούν πάνω σε μία -ανά εβδομάδα- από κάθε θεματική περιοχή.

Υποψήφιοι/ες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για θέσεις διδακτορικών στις ερευνητικές ομάδες που απαρτίζουν την Ακαδημία, ενώ όσοι/όσες διαθέτουν πτυχίο Ιατρικής θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ιένα και εν συνεχεία σε πρόγραμμα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να διαθέτουν α) δίπλωμα ή master's στις βιοεπιστήμες, τη βιοχημεία, την ιατρική ή σε σχετικά πεδία πριν την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα, με ψηλούς βαθμούς, β) εμπειρία σε βασικές εργαστηριακές τεχνικές, γ) αποδεδειγμένα υψηλό επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν τέλη φοίτησης ενώ οι δαπάνες διαμονής/μετακίνησης καλύπτονται μερικώς από υποτροφίες που παρέχονται από τη DAAD. Η διαμονή εξασφαλίζεται από τους διοργανωτές σε ξενώνες, σε δίκλινα δωμάτια με κοινόχρηστη κουζίνα στο κέντρο της Ιένα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20 Μαρτίου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

*Παρακαλώ σημειώστε: Λόγω της πανδημίας Covid-19 ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί το θερινό σχολείο ή να γίνουν αλλαγές. Καλείστε να παρακολουθείτε τη σελίδα του προγράμματος για σχετικές ανακοινώσεις.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο