Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής, Photoshop και AutoCAD για ανέργους & φοιτητές Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος προσφέρει δωρεάν προγράμματα εκμάθησης υπολογιστών, Photoshop και AutoCAD για ανέργους και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα. 

 

Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων Πληροφορικής

Νέος κύκλος του επιμορφωτικού προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων εκμάθησης υπολογιστών με σκοπό την απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών από εξεταστικό φορέα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Υπ. Παιδείας) για προκηρύξεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ ή μεταπτυχιακά. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι Άνεργοι & Φοιτητές του νομού θεσσαλονίκης.

Νέες ημερομηνίες έναρξης του προγράμματος για τον Φεβρουάριο 2018: 14/3, 15/3, 16/3, 19/3, 20/3, 21/3, 22/3, 23/3, 26/3, 27/3

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται εδώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Πληροφορικής (MS Office) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε δομημένα τμήματα. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκμάθηση δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να αποκτήσουν τo απαραίτητο και εγκεκριμένο πιστοποιητικό για όλες τις προκηρυσσόμενες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ ή αντίστοιχες θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πάνω στις ενότητες (Internet, Word, Excel, Powerpoint, Windows, Access). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου παρακολούθησης μαθημάτων (ελεύθερη επιλογή 09.00 - 21.00 καθημερινά)

- Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων με την συνεχή καθοδήγηση καθηγητών σε δομημένα τμήματα

- Για τους φοιτητές δυνατότητα παγώματος του προγράμματος σε περιόδους εξεταστικής

- Διενέργεια εξετάσεων στον χώρο μας 2 φορές την εβδομάδα

- Δωρεάν επανεξετάσεις σε περίπτωση αποτυχίας

Διάρκεια μαθημάτων

Η δωρεάν παρακολούθηση των μαθημάτων, αναλόγως το επίπεδο γνώσεων μπορεί να διαρκέσει από 1 εβδομάδα έως και 3 μήνες από την ημερομηνία έναρξης, ανάλογα με το αρχικό επίπεδο του κάθε σπουδαστή.

Εξετάσεις για πιστοποίηση ΑΣΕΠ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από ΕΟΠΠΕΠ (με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς). Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€ για κάθε ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων στον φορέα πιστοποίησης. Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από ΑΣΕΠ και κατάλληλο για μεταπτυχιακά, προκηρύξεις και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό και έχει δια βίου ισχύ χωρίς να χρειάζεται ανανέωση.

 

Δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης Photoshop

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Φοιτητές (Α.Π.Θ., ΠΑ-ΜΑΚ, Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) και οι Άνεργοι (κάρτας ανεργίας) οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, αποκτώντας παράλληλα πιστοποίηση από εγκεκριμένο φορέα του υπουργείου παιδείας Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

To μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους γραφίστες, φωτογράφους, χομπίστες και όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν να επεξεργάζονται και να δημιουργούν ψηφιακές εικόνες και γραφικά χρησιμοποιώντας το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας στον κόσμο! Παράλληλα όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με ένα έγκυρο και ισχυρό πιστοποιητικό.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ

Με το πέρας του προγράμματος θα αποκτήσετε γνώσεις ώστε να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Photoshop CS6 για οποιαδήποτε χρήση όπως: επεξεργασία επαγγελματικής φωτογραφίας, εικόνες και γραφιστικά για ιστοσελίδες, banners, αφίσες και έντυπα διαφήμισης, ψηφιακές εκτυπώσεις.

Εκπαιδευτικές Ενότητες των Μαθημάτων:

 • Εισαγωγή στη Χρωματική Θεωρία, την Ψηφιακή εικόνα και Γνωριμία με το Περιβάλλον του Photoshop CS6.
 • Βασικές έννοιες ψηφιακής εικόνας: pixel, ανάλυση, βάθος χρώματος, format αρχείων
 • Διαχείριση των στρώσεων(layers) και συνδυασμός εικόνων
 • Eργαλεία Επιλογής, Ξεφοντάρισμα και Διαχείριση επιλεγμένων τμημάτων layer
 • Διόρθωση εικόνων από φωτογραφική μηχανή
 • Επεξεργασία χρώματος και συνδυασμοί χρωμάτων
 • Κείμενο, σχήματα και μονοπάτια
 • Δημιουργία εφέ κειμένου και εικόνας
 • Οι μάσκες και το κανάλι άλφα(alpha channel)
 • Ρετουσάρισμα (Retouch)
 • Φίλτρα, έξυπνα αντικείμενα και Actions

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα διάρκειας 30 ωρών. Μέσω των θεωρητικών μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν το απαραίτητο υπόβαθρο για την επεξεργασία των εικόνων καθώς και τις περισσότερες λειτουργίες του προγράμματος. Μέσα από πλήθος ασκήσεων εξάσκησης  καθώς και πολλών παραδειγμάτων οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν πρακτικά και σε βάθος τις δυνατότητες του προγράμματος. 

Επιπλέον όλοι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μαθημάτων της Υδρογείου με βιντεομαθήματα και ασκήσεις στα Ελληνικά για επιπλέον μελέτη από το σπίτι.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος, Παπαναστασίου 150 (Γήπεδο Άρη), σε ευέλικτα ωράρια που θα επιλέξετε εσείς (πρωινά, απογευματινά, βραδινά τμήματα).

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ PHOTOSHOP

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι υποψήφιοι θα εξεταστούν για να αποκτήσουν πιστοποιητικό χρήσης του προγράμματος Photoshop από εγκεκριμένο φορέα πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού). Τα παράβολα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι 220€ και η συμμετοχή είναι υποχρεωτική. Η επανεξέταση σε περίπτωση αποτυχίας είναι δωρεάν.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων διάρκειας 30 ωρών με καθηγητή σε ολιγομελή τμήματα
 • Συμμετοχή σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης (παράβολα εξετάσεων 220 ευρώ). 
 • Ευέλικτα ωράρια παρακολούθησης των μαθημάτων 
 • Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό(ασκήσεις, βίντεο στα Ελληνικά) για επιπλέον μελέτη και εξάσκηση από το σπίτι
 • ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση σε περίπτωση αποτυχίας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης AutoCAD

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Φοιτητές (Α.Π.Θ., ΠΑ-ΜΑΚ, Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) και οι Άνεργοι (κάρτας ανεργίας) οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα σχεδίασης, αποκτώντας παράλληλα πιστοποίηση του φορέα Global Cert (εγκεκριμένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  του υπουργείου παιδείας).

Τα δίδακτρα παρακολούθησης των μαθημάτων για τους φοιτητές και τους κατόχους κάρτας ανεργίας είναι ΔΩΡΕΑΝ και επιβαρύνεστε μόνο με τα εξέταστρα για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις.

To μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ειδικότητες μηχανικών και σχεδιαστών, αρχάριους αλλά και προχωρημένους, που δημιουργούν τεχνικά σχέδια (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, τοπογράφοι κτλ) αλλά και σε διακοσμητές, σχεδιαστές και όσους δημιουργούν γραμμικά σχέδια και θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με ένα έγκυρο πιστοποιητικό.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ

Με το πέρας του προγράμματος θα αποκτήσετε γνώσεις ώστε να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για οποιαδήποτε χρήση (2Δ) όπως Βιομηχανικό - Αρχιτεκτονικό σχέδιο, Αποτύπωση εσωτερικού χώρου, μηχανολογικό / ηλεκτρολογικό σχέδιο κλπ.

Ενδεικτικές Εκπαιδευτικές Ενότητες των Μαθημάτων:

 • Εντολές Διαχείρισης
 • Συντεταγμένες
 • Εντολές Σχεδίασης
 • Layers
 • Διαγραμμίσεις
 • Διαστασιολόγηση
 • Εκτύπωση και σχεδιογράφηση

Μπορείτε να δείτε την πιο αναλυτική ύλη του προγράμματος εδώ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σε σύνολο 40 ωρών ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ σε ολιγομελή τμήματα. Μέσω των μαθημάτων θα καλυφθούν περισσότερες από 80 ενότητες εκπαίδευσης και σχεδόν 1000 ασκήσεις εξάσκησης ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν πρακτικά και σε βάθος τις δυνατότητες του προγράμματος. Μεταξύ των μαθημάτων γίνονται επιπλέον επαναληπτικά τεστ για αξιολόγηση των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί και εξοικείωση με ενδεχόμενα θέματα εξέτασης.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος (αδειοδοτημένο ΚΔΒΜ επιπέδου 1 από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) Παπαναστασίου 150 (Γήπεδο Άρη, Θεσσαλονίκη), 2-3 φορές / εβδομάδα σε ώρες και μέρες που θα καθορίζετε εσείς (πρωινά, απογευματινά τμήματα).

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ AUTOCAD

Με το πέρας των μαθημάτων οι υποψήφιοι θα εξεταστούν για να αποκτήσουν πιστοποιητικό χρήσης του προγράμματος Autocad από τον εγκεκριμένο από ΕΟΠΠΕΠ και ΕΣΥΔ  φορέα πιστοποίησης GlobalCert. O Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) είναι ο επίσημος οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας υπεύθυνος για την αδειοδότηση φορέων χορήγησης πιστοποιητικών πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ.  Τα εξέταστρα στοιχίζουν 240€ και η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική. Η επανεξέταση σε περίπτωση αποτυχίας είναι δωρεάν.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων με καθηγητή σε ολιγομελή τμήματα
 • Πρόσβαση σε εκπαιδευτική πλατφόρμα ειδικά διαμορφωμένη για εκμάθηση AutoCAD με πλήθος πρακτικών ασκήσεων.
 • Συμμετοχή σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης (παράβολα εξετάσεων 240 ευρώ)
 • Έκδοση κάρτας υποψηφίου, απαραίτητη για τη συμμετοχή στις εξετάσεις
 • Έκδοση πιστοποιητικού AutoCAD
 • Ευέλικτα ωράρια παρακολούθησης των μαθημάτων σε ειδικά τμήματα πρωινά και απογευματινά (Δευτέρα - Σάββατο)
 • Εξατομικευμένη παρακολούθηση προόδου από ειδικευμένους καθηγητές
 • Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό(ασκήσεις, βίντεο), τεστ αξιολόγησης
 • Κουπόνι έκπτωσης 30%  σε όλα τα προγράμματα Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά)
 • ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση σε περίπτωση αποτυχίας

Έναρξη νέων τμημάτων 16 και 17 Απριλίου. Δηλώστε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην φόρμα που βρίσκεται εδώ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο