Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνής Θερινή Ακαδημία με τίτλο "Thessaloniki International Media Summer Academy"

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, με συμμετέχοντες εταίρους την Ακαδημία της Deutsche Welle (DW Academie) το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Πανεπιστήμιο Novi-Sad της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Κέντρο για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφόρηση, Center for Media and Information Literacy του Πανεπιστημίου Temple των Η.Π.Α, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο για την Παιδεία στα Μέσα και ο οργανισμός Proof: Media for Social Justice θα διοργανώσουν Thessaloniki International Media Summer Academy 2019 με θέμα: "New Trends in Media and Journalism: Media 4.0" από τις 5 έως 12 Ιουλίου 2019. Η κοινή πρωτοβουλία συγκεντρώνει το κύρος και την εξειδίκευση πολύ γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α . Η Thessaloniki International Media Summer Academy 2019 θα υποστηριχθεί από οργανισμούς, think tanks και εταιρείες (Konrad Adenauer Stiftung, Aegean Airlines, κ.α)

 

Περιγραφή

Οικοδομώντας πάνω στην επιτυχία του Θερινού Σχολείου του 2018, το Thessaloniki International Media Summer Academy 2019 θα εστιάσει στους πιο κάτω τομείς:

  • New Trends in Media
  • Fighting disinformation
  • Mobile Journalism
  • Media Literacy

 

Η Θερινή Ακαδημία επιδιώκει να καταστεί ένας σημαντικός φορέας, όπου θα παρουσιάζονται τα τρέχοντα ζητήματα και οι εξελίξεις στην ακαδημαϊκή έρευνα. Για αυτό το σκοπό, διακεκριμένοι διεθνείς επιστήμονες θα κληθούν να μοιραστούν την εξειδίκευσή τους, μέσω διαλέξεων, συνεργατικών σχημάτων μελέτης, δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου και θεωρητικών μοντέλων.

Κατά τη διάρκεια της Θερινής Ακαδημίας, οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικά εργαστήρια, αναπτύσσοντας μελέτες περίπτωσης, αλλά και επεκτείνοντας τη μεθοδολογική γνώση τους μέσω πρακτικής εφαρμογής της γνώσης. Αυτό το πρόγραμμα σπουδών, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, ώστε να επωφεληθεί κανείς από την εξαιρετική έρευνα των Διοργανωτών στους τομείς της δημοσιογραφίας / επικοινωνίας, σε συνδυασμό με την εξειδίκευση πρωτοπόρων επαγγελματιών, στο χώρο των Μέσων.

 

Ποιος μπορεί να καταθέσει αίτηση συμμετοχής:

  • Απόφοιτοι / Μεταπτυχιακοί / Διδακτορικοί Φοιτητές Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών Σχέσεων κλπ
  • Επαγγελματίες από το χώρο των Μέσων και άλλων συναφών Οργανισμών, οι οποίοι επιθυμούν μια βαθύτερη κατανόηση των αναφερόμενων ζητημάτων

Η αίτηση θα πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Ολοκληρωμένη αίτηση συμμετοχής
  2. Aντίγραφο από το βιογραφικό του αιτούντα

Όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν ευχέρεια στην Αγγλική γλώσσα.

Προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων: 20 Μαΐου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.joursummerschool.org/

Για περαιτέρω ερωτήσεις ή απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω e-mail, στη διεύθυνση: joursummerschool@gmail.com

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο