Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής 2018 στη Θεσσαλονίκη

Σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston, το British Council διοργανώνει την έκτη ετήσια Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στη Θεσσαλονίκη.

Η Ακαδημία δίνει την ευκαιρία σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους, και να εργαστούν εντατικά σε ένα περιβάλλον που ευνοεί το διάλογο και τη δημιουργία υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων συγγραφέων σε συνεργασία με το Kingston Writing School του Πανεπιστημίου του Kingston στο Λονδίνο. Oι Ed Docx, Ahren Warner, Ann Fischer Wirth, Norma Clarke, Rachel Cusk, Adam Baron, Aimee Parkinson, KJ Orr και Maurice Walsh είναι μόνο κάποιοι από τους συγγραφείς και καθηγητές που έχουν διδάξει τα προηγούμενα χρόνια στην Ακαδημία.

Φέτος, η Ακαδημία προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη δημιουργική γραφή και να εξασκηθούν στη μυθοπλασία, την ποίηση, την επιμέλεια κειμένου και τις εκδόσεις, καθώς και στη συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων συγγραφέων και ακαδημαϊκών.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 21.00.

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας θα διοργανώσουμε μια σειρά διαλέξεων/αναγνώσεων με θέμα τη σύγχρονη βρετανική λογοτεχνία. Τα μαθήματα και οι ομιλίες θα διεξαχθούν στα Αγγλικά.

Ημερομηνίες και πληροφορίες για το τμήμα Θεσσαλονίκης

Μυθοπλασία/Flash Fiction με την Heidi James
18–22 Ιουνίου 2018

  • Απευθύνεται σε αρχάριους ή/και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις αφηγηματικές τους δεξιότητες.
  • Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε ασκήσεις, στον πειραματισμό, στον διάλογο και στην εξατομικευμένη κριτική των κειμένων των συμμετεχόντων, με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων, των ικανοτήτων και της συγγραφικής τους αυτοπεποίθησης, σε ένα φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.
  • Το εργαστήριο θα εξετάσει το flash fiction ως ξεχωριστό μυθοπλαστικό είδος και παράλληλα ως θεμέλιο για την ανάπτυξη εκτενέστερων έργων.

Πιστοποιητικά

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 11 Ιουνίου 2018

Απαιτήσεις συμμετοχής: 

  • Επιθυμητό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα ισοδύναμο με 6,5 IELTS (συνολικά) και 7,0 IELTS (γραπτά)
  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δείγμα της δουλειάς τους στα Αγγλικά: μια επιλογή ποιημάτων (έξι ποιήματα) ή ένα πεζό (περίπου 2000 λέξεων), ανάλογα με το τμήμα που έχουν επιλέξει.

Διάρκεια προγράμματος: 12,5 ώρες εργαστηρίων + ατομικό ή ομαδικό tutorial + reading 

Τοποθεσία: British Council Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 43, 546 23 Θεσσαλονίκη) 

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, επισκεφθείτε τη σελίδα του British Council εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο