Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διάλεξη με θέμα «Providing investment insights with Big Data and Artificial Intelligence»

Η εκρηκτική χρήση του διαδικτύου παράγει τεράστιο όγκο δεδομένων, φαινόμενο που έχει οριστεί ως Big Data/μεγάλα δεδομένα. Πώς ο πλούτος αυτών των δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαχείριση επενδύσεων και χαρτοφυλακίων; Ο Σπύρος Μεσομέρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Quantitative Strategy & Quant Investment Solutions της Deutsche Bank, με το θέμα «Providing investment insights with Big Data and Artificial Intelligence» αναλύει πώς τα μεγάλα δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν στη διαχείριση των επενδύσεων, ώστε να συγκροτήσουν μακροπρόθεσμες μακροοικονομικές προβλέψεις, ακόμα και να συμβάλουν στη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη των κινήσεων των τιμών των μετοχών.

Τη διάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στις 18:30 στην αίθουσα Attica του Royal Olympic Hotel στην Αθήνα, συνδιοργανώνουν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Certificate Financial Analysts (CFASociety Greece και το Σπίτι της Κύπρου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης CFA, κ. Λουκάς Δέδες.

Ο Δρ Σπύρος Μεσομέρης είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το Cass Business School, όπου δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής. Η ακαδημαϊκή του έρευνα έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως το Journal of International Money and Finance και το Journal of Asset Management. Η εφαρμοσμένη του έρευνα στον τομέα της επένδυσης σε παράγοντες (factoring investing) και της συνεργασίας με παγκόσμιους ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων (global asset owners), που πρωτοστάτησε στην προσέγγιση των ασφάλιστρων κινδύνου, συνέβαλε στον καθορισμό πλαισίου για επενδύσεις σε εναλλακτικά ασφάλιστρα κινδύνου. Εργάσθηκε ως ποσοτικός αναλυτής στη CitiBank και σήμερα, στη Deutsche Bank, είναι επικεφαλής της πλατφόρμας Data Innovation Group, η οποία αξιοποιεί τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Big Data για την παροχή λύσεων, με γνώμονα τα δεδομένα για τις επενδυτικές πληροφορίες στους πελάτες. Ακόμη, ηγείται της ομάδας Quantitative Strategy & Quant Investment Solutions, υπεύθυνη για την ποσοτική έρευνα στα ίδια κεφάλαια, τα πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία και την ανάπτυξη συστηματικών στρατηγικών σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει λάβει το βραβείο Quant Research House of the Year από το περιοδικό Risk για το 2018.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο