Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας «Make Innovation Work»

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών και η ERNST & YOUNG Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Α.Ε. θέλοντας να συμβάλλουν στον εθνικό στόχο της τόνωσης της καινοτόμου εφαρμόσιμης επιχειρηματικότητας εντός της Ελληνικής Επικράτειας, διοργανώνουν διαγωνισμό με τίτλο «Make Innovation Work».

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επιλογή και στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων, που υποβάλλονται από επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην ελληνική επικράτεια, δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο και επιθυμούν να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους. Στόχος του διαγωνισμού, κατά ταύτα, είναι η συμβολή στην τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας, με την προβολή των δημιουργικών δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς τους στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Προς τον σκοπό της υλοποίησης των στόχων του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας προκήρυξης, συνοπτική αλλά τεκμηριωμένη περιγραφή μίας καινοτόμου επιχειρηματικής πρότασης που αφορά σε οποιονδήποτε επιχειρηματικό κλάδο/τομέα δραστηριότητας, αρκεί το υποβαλλόμενο επιχειρηματικό σχέδιο και τα υποστηρικτικά στοιχεία να πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας και βιωσιμότητας στο πλαίσιο των τάσεων της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται περιορισμός ως προς τον κλάδο/τομέα δραστηριότητας στον οποίο θα αφορά η υποβαλλόμενη πρόταση, ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια που εστιάζουν σε σύγχρονες τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές στους εξής κλάδους και τεχνολογίες:

 • παραγωγής/επεξεργασίας τροφίμων και ποτών
 • γεωργίας, υδατοκαλλιεργειών, κτηνοτροφίας
 • τουρισμού, πολιτισμού, φιλοξενίας και εστίασης
 • ιατρικές εφαρμογές, νέα φαρμακευτικά προϊόντα
 • ενέργεια και περιβάλλον
 • χονδρικού και λιανικού εμπορίου
 • τηλεπικοινωνιών
 • μέθοδοι διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας (διακίνηση και αποθήκευση αγαθών)
 • περιβαλλοντικές τεχνολογίες και εφαρμογές στη διαχείριση απορριμμάτων & αποβλήτων
 • Internet of Things
 • εφαρμογές cloud και διαχείρισης/ανάλυσης δεδομένων (big data & analytics)
 • εφαρμογές fintech

Ιδιαίτερα θα αξιολογηθούν οι δυνατότητες εφαρμογής και βιωσιμότητας της υποβληθείσας πρότασης, τόσο στα πλαίσια του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όσο και στα πλαίσια των διεθνών αγορών.

Έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων) οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον παρόντα διαγωνισμό οφείλουν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά, δια της συμπληρώσεως όλων των υποχρεωτικών πεδίων της ειδικής φόρμας υποβολής προτάσεως που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://miw.amcham.gr.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο