Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Προκήρυξη μεταπτυχιακού "Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία"

Το Τµήµα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήµης του Δ.Π.Θ. προκηρύσσει είκοσι τέσσερις (24) θέσεις φοίτησης στο Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) "Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία" για το έτος 2015-2016.

Το ΠΜΣ έχει διάρκεια 12 µήνες (τρία (3) ακαδηµαϊκά εξάµηνα), και απονέµει Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

Ι. Κοινωνική Πολιτική - Διαχείριση Κοινωνικών Προγραµµάτων

ΙΙ. Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση

Η κατεύθυνση "Κοινωνική Πολιτική - Διαχείριση Κοινωνικών Προγραμμάτων" παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις στη διαχείριση (management) κοινωνικών προγραμμάτων στους βασικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής (κοινωνική ασφάλεια, υγεία, κοινωνική φροντίδα κ.ά.). Η κατεύθυνση αυτή αποσκοπεί στην εξειδίκευση νέου επιστημονικού δυναμικού στον κρίσιμο τομέα της άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Κοινωνικών, Οικονοµικών, Νοµικών, Πολιτικών, Παιδαγωγικών και Επιστηµών Υγείας, καθώς και πτυχιούχοι αντίστοιχων Τµηµάτων αναγνωρισµένων οµοταγών Ιδρυµάτων του εξωτερικού.

Η κατεύθυνση "Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση" παρέχει εξειδικευμένη θεωρητική και πρακτική γνώση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών της κοινωνικής εργασίας με επίκεντρο τη λειτουργία των μονάδων εκπαίδευσης ως συμμετοχικών, οικο-αναπτυξιακών πλαισίων δράσης διεπιστημονικής και διακοινοτικής συνεργασίας. Η κατεύθυνση αυτή αποσκοπεί στην εξειδίκευση νέου επιστημονικού δυναμικού (σχολικοί κοινωνικοί λειτουργοί) για τη στελέχωση των μονάδων εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, των ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ, ΣΜΕΑ καθώς και των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, ψυχικής υγείας, απεξάρτησης και δικαιοσύνης παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων.

Προθεσμία αιτήσεων: έως 3 Ιουνίου 2015

Δίδακτρα: Τα δίδακτρα ανέρχονται συνολικά σε 2500 ευρώ και καταβάλλονται σε τρεις δόσεις (1000 ευρώ κατά την εγγραφή, 1000 ευρώ κατά το δεύτερο δεκαπενθήµερο του µηνός Ιανουαρίου κάθε ακαδηµαϊκού έτους και 500 ευρώ κατά το δεύτερο δεκαπενθήµερο του µηνός Μαΐου κάθε ακαδηµαϊκού έτους)

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών πατήστε εδώ

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Η βάση μας ανανεώνεται καθημερινά με όλες τις νέες προκηρύξεις και τα προγράμματα που εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο facebook θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές.

Τέλος, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr μπορείτε να εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και να αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο