Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου έρχεται για 11η συνεχόµενη χρονιά

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηµατικό Ξεκίνηµα Χρονιάς 2018» που διοργανώνει για 11η συνεχόµενη χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του οµίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Από το 2008, ο σηµαντικός για την Ελληνική Επιχειρηµατικότητα θεσµός ενισχύει ουσιαστικά την εθνική οικονοµία και τη δηµιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριµένα, µέχρι και το 2017, το Βραβείο ενίσχυσε νέες επιχειρήσεις µε το συνολικό ποσό των €700.000.

Το 2018, ο ετήσιος θεσµός για τη νεανική επιχειρηµατικότητα επιστρέφει, διαθέτοντας για µια ακόµα χρονιά το ποσό των €100.000 και συγκεκριµένα: €30.000 στον πρώτο νικητή και €10.000 έκαστος σε επτά ακόµα νικητές.

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηµατίες µέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το 1978 ή µετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την Εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηµατική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €10.000 το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτοµα και ο επιχειρηµατίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο άτοµα, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους. Αιτήσεις µε περισσότερους από δύο υποψήφιους από την ίδια Εταιρεία δεν θα γίνουν δεκτές.

Και αυτή τη χρονιά, η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά online και συγκεκριµένα µέσω της σελίδας του Ιδρύµατος στο Facebook. Όλοι οι υποψήφιοι, έχοντας «κάνει like» στην επίσηµη σελίδα Stelios Philanthropic Foundation και «join» στο ανοικτό γκρουπ “Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2018” θα µπορούν να «κατεβάσουν» σε µορφή pdf τη σχετική φόρµα για την υποβολή αίτησης στα φετινά βραβεία. Η φόρµα αυτή θα πρέπει να συµπληρωθεί και να σταλεί στο Inbox της σελίδας στο Facebook. Η προθεσµία για την υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018.

Νικητές και υποψήφιοι προηγούµενων ετών είναι ευπρόσδεκτοι στη διαδικασία και µπορούν να υποβάλουν εκ νέου συµµετοχή, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από το ίδιο τον κ. Χατζηιωάννου στην 11η Τελετή Απονοµής των Βραβείων που θα πραγµατοποιηθεί το Σεπτέµβριο του 2018 στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του θεσµού, έχουν µέχρι σήµερα βραβευθεί συνολικά 24 επιχειρήσεις, µε 8 από αυτές να ανακηρύσσονται νικητές το 2017. Την περασµένη χρονιά, ανάµεσα σε συνολικά 89 συµµετοχές, αριθµό ρεκόρ για τα δεδοµένα του Διαγωνισµού µέχρι και το 2017, µεγάλος νικητής αναδείχτηκε η εταιρεία MELIRA Greek Honey η οποία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της οικογενειακής παράδοσης, δηµιουργεί εκλεκτά µονοποικιλιακά µέλια, αλλά και µια σειρά άλλων προϊόντων µε βάση το αγνό ελληνικό µέλι. Η Εταιρεία έλαβε το ποσό των €30.000, ενώ επτά ακόµα εταιρείες βραβεύθηκαν µε το ποσό των €10.000 η κάθε µια. Πρόκειται για τις: Agro Know, Athens Insiders, Chimera, Choureal, Elixir60, Relevance και Sea You Soon.

Τις προηγούµενες χρονιές νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες: Sun of a Beach (2016), Sede (το 2015), Ancient Greek Sandals (το 2014), Nanobionic (το 2013), People for Business (το 2012), Fereikos Helix (το 2011), Fasmetrics (το 2010), Zoo.gr (το 2009) και Simply Burgers (το 2008).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε το Βραβείο και τα κριτήρια συµµετοχής, επισκεφθείτε το www.stelios.org, αποστείλετε e-mail στο applications@stelios.com ή καλέστε το +377 9880 1010 (ώρες γραφείου). Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές µόνο µέσω Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιµες, µέσα από την επίσηµη σελίδα του Stelios Philanthropic Foundation στο Facebook.

Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί ένα µη κερδοσκοπικό, µη κυβερνητικό ίδρυµα που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραµµάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηµατικότητα. Πιο συγκεκριµένα, στον τοµέα της εκπαίδευσης το Ίδρυµα παρέχει υποτροφίες σε νέους κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήµια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για µεταπτυχιακό. Επιπλέον, παρέχει τρεις πλήρεις υποτροφίες υψηλής ακαδηµαϊκής επίδοσης στα Εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι. Στον τοµέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυµα αποτελεί ιδρυτικό µέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δηµιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas. Όσον αφορά στον τοµέα της επιχειρηµατικότητας, το Ίδρυµα έχει θεσµοθετήσει ετήσια Βραβεία Επιχειρηµατικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωµένο Βασίλειο και στο Μονακό (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται). Ταυτόχρονα, το Stelios Philanthropic Foundation δηµιούργησε το φιλανθρωπικό πρόγραµµα «Φαγητό από καρδιάς». Το καινοτόµο αυτό πρόγραµµα προσφέρει κάθε εργάσιµη ηµέρα, χωρίς καµία διάκριση, σνακ σε ανθρώπους που εγγράφονται στα 21 Σηµεία Διανοµής του που λειτουργούν συνολικά στις δύο χώρες. Περισσότερα από 50.000 άτοµα έχουν ήδη εγγραφεί και λαµβάνουν «Φαγητό από Καρδίας» και περίπου 25.000 σνακ διανέµονται καθηµερινά. Με αυτό τον τρόπο, λαµβάνει βοήθεια µεγάλος αριθµός ανθρώπων που αντιµετωπίζει δυσµενείς οικονοµικές συνθήκες, καλύπτοντας τις βασικές του ηµερήσιες διατροφικές ανάγκες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε: κ. Ρία Ψούχλα, V+O COMMUNICATION, τηλ. 210 72 49 000, 6936 750 457, e-mail: rp@vando.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο