Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Blue Book Traineeship: Αμειβόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 1000 άτομα, με έναρξη τον Μάρτιο ή τον Οκτώβριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει 2 είδη πρακτικής άσκησης: πρακτική άσκηση στη διοίκηση ή πρακτική άσκηση στη μετάφραση σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης (ΓΔΜ).

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθύνεται σε πτυχιούχους πανεπιστημίου, απ΄ όλο τον κόσμο. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι και να γνωρίζουν καλά δύο από τις γλώσσες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά).

Θέσεις πρακτικής άσκησης υπάρχουν διαθέσιμες σε πάρα πολλούς τομείς και σας προσφέρουν τη δυνατότητα να δείτε από κοντά πώς λειτουργεί η ΕΕ. Τα καθήκοντα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την υπηρεσία στην οποία θα τοποθετηθείτε. Μπορεί να ασχοληθείτε με τη νομοθεσία για τον ανταγωνισμό, τους ανθρώπινους πόρους, την περιβαλλοντική πολιτική, την επικοινωνία και άλλους τομείς. 

Οι ασκούμενοι και οι ασκούμενες εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίως στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Λουξεμβούργο και αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η φύση της εργασίας σας θα εξαρτηθεί από την υπηρεσία στην οποία θα ενταχθείτε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εργαστείτε στον τομέα του δικαίου του ανταγωνισμού, των ανθρώπινων πόρων, της περιβαλλοντικής πολιτικής, της μετάφρασης κ.λπ.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 1,376.89€/μήνα.

Αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχεται αιτήσεις για έναρξη πρακτικής άσκησης τον Οκτώβριο του 2024.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: από 19 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 15 Μαρτίου 2024 (10:00 π.μ. CET)

Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, επισκεφθείτε τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο