Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

"Be a local Changemaker": Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τους νέους της Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα ”Be a local changemaker” είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε λόγω της αδυναμίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου να δοθούν κίνητρα και ευκαιρίες στους νέους, προκειμένου να δημιουργήσουν το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον που αναζητούν.

Ο οργανισμός που προκαλεί, αλλά και εμπνέι την κοινωνική εξέλιξη Youthnest, ο παγκόσμιος οργανισμός για την ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ashoka, το ίδρυμα Robert Bosch Stiftung και η ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία στηρίζει την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν 5 ανεξάρτητα εργαστήρια, που αναπτύχθηκαν με σκοπό να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στην πόλη, το περιβάλλον που ζούμε αλλά και τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις των νέων ανθρώπων.

Αναζητούνται νέοι άνθρωποι (18-35 ετών) οι οποίοι ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, ενδιαφέρονται για τα δρώμενα και τις εξελίξεις στην τοπική τους κοινωνίας, είναι ενήμεροι για τις γενικότερες κοινωνικές συνθήκες και αναζητούν ένα καινοτόμο περιβάλλον για να ζήσουν, να σπουδάσουν, αλλά και να εργαστούν. Στόχος είναι να δοθούν ερεθίσματα σε νέους μέσα από καλές πρακτικές, καινοτόμες ιδέες, σύγχρονες δεξιότητες, προκειμένου να κινητοποιηθούν για τη δημιουργία λύσεων για τα προβληματα που αντιμετωπίζουν, να αναλάβουν δράση με επιχειρηματικά βήματα και να εξελιχθούν σε ένα μη-τυπικό πλαίσιο εκπαίδευσης.

Το πρώτο από τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Νοεμβρίου με στόχο να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες με εφαρμόσιμες πρακτικές άλλων νέων changemakers (καλεσμένων από Αθήνα, Αλγερία και Θεσσαλονίκη), να δώσει πρακτικά εργαλεία και μεθόδους για να οργανώσει κάποιος/α το όραμα και την ιδέα του, αλλά και να θέσει τα θεμέλια για τα επόμενα 4 θεματικά εργαστήρια που σκοπεύουν να καλύψουν τις επαγγελματικές ανάγκες του νεανικού κοινού της Θεσσαλονίκης.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2017.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο