Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αυτό είναι το επάγγελμα με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Καθώς η αγορά εργασίας αλλάζει και αναπτύσσεται, πολλοί είναι εκείνοι που προσανατολίζονται στα πεδία του μέλλοντος για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής και τις νέες τεχνολογίες έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στις λίστες με τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας. Σημαντική και αυξανόμενη ζήτηση για εργατικό δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες υψηλού επιπέδου εκδηλώνει ο τομέας του Data Science και Big Data Analytics. 

Μια πρόσφατη μελέτη του Linkedin, της μεγαλύτερης πλατφόρμας επαγγελματικής δικτύωσης και αναζήτησης εργασίας, επιβεβαιώνει αυτό το πόρισμα. Σύμφωνα με το LinkedIn, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θέση εργασίας είναι μία:  αυτή του Data Scientist. Η ζήτηση για αυτό το επάγγελμα έχει αυξηθεί κατά 6,5 φορές από το 2012, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα χιλιάδες αγγελίες εργασίας για τη συγκεκριμένη θέση στην πλατφόρμα του LinkedIn. Μια προηγούμενη έρευνα της McKinsey τονίζει πως εκτός από υψηλή ζήτηση, στο επάγγελμα του αναλυτή δεδομένων παρουσιάζεται και υψηλή έλλειψη διαθέσιμων εξειδικευμένων εργαζομένων.

Ο Data Scientist θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός στις επιχειρήσεις, αφού μπορεί με τη χρήση δεδομένων να οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων. Αποτελεί ένα σχετικά νέο επάγγελμα, που συνδυάζει γνώσεις από τα πεδία των κοινωνικών επιστημών, της στατιστικής, της επιστήμης των υπολογιστών και του σχεδιασμού. Σύμφωνα με την New York Times, η Επιστήμη των Δεδομένων θα φέρει επανάσταση σε όλους τους κλάδους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. 

Εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε τον κλάδο με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά εργασίας, ελάτε στην έκθεση μεταπτυχιακών σπουδών του eduguide, το Σάββατο 12 Mαϊου, στο Hilton Athens από τις 14.00-19.00 για να ενημερωθείτε πως μπορείτε να εξειδικευθείτε στον κλάδο του Data Science, του Business Analytics, της Στατιστικής και της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Εκπρόσωποι από κορυφαία μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα βρίσκονται στην έκθεση για να σας ενημερώσουν! Οι Διευθυντές των προγραμμάτων, διακεκριμένοι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα σας μιλήσουν για τις σπουδές στους πρωτοποριακούς αυτούς κλάδους και πως αυτές συνδέονται με την αγορά εργασίας.  Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κερδίσετε μια υποτροφία 1.000 ευρώ για το πρόγραμμα της επιλογής σας! 

Δείτε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχη εδώ: https://www.eduguide.gr/infoday/

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο