Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες για το 2024

Οι Times Higher Education δημοσίευσαν την κατάταξη τους με τα 691 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες για το 2024. Η κατάταξη βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης. Οι ίδιοι δείκτες χρησιμοποιούνται και για την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστήμιων παγκοσμίως (ανεξαρτήτως αντικειμένου). Στην περίπτωση όμως της κατάταξης ανά επιστημονικό πεδίο, οι δείκτες προσαρμόζονται κατάλληλα, ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τον κάθε τομέα σπουδών.

Η κατάταξη δίνει έμφαση στα πανεπιστήμια που κυριαρχούν σε θέματα τέχνης, γλωσσών, ιστορίας, φιλοσοφίας, θεολογίας, αρχιτεκτονικής, αρχαιολογίας κ.ά. Με 8 ιδρύματα, οι ΗΠΑ κυριαρχούν στο top 10 αυτής της κατάταξης με 1o το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Τα πανεπιστήμια Yale και Columbia εντάσσονται φέτος στο top 10, ενώ το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πέφτει στην 12η θέση. Τρία (3) ελληνικά και ένα (1) κυπριακό πανεπιστήμιο συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία του κλάδου.

Ποια είναι η κατάταξη των Ελληνικών & Κυπριακών Πανεπιστημίων:

  • 301-400 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • 401-500 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • 601+ Πανεπιστήμιο Πατρών
  • 401-500 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Aκολουθεί η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στον συγκεκριμένο τομέα για το 2024. Πατώντας σε καθένα από αυτά, μπορείτε εύκολα να μεταφερθείτε απευθείας στην αντίστοιχη σελίδα του Πανεπιστημίου.

1. Stanford University, ΗΠΑ

2. Massachusetts Institute of Technology, ΗΠΑ

3. University of Cambridge, Αγγλία, Μεγάλη Βρετανία

4. University of Oxford, Αγγλία, Μεγάλη Βρετανία

5. Harvard University, ΗΠΑ

6. UCL, Αγγλία, Μεγάλη Βρετανία

7. University of California, Berkeley, ΗΠΑ

8. Princeton University, ΗΠΑ

9. Yale, ΗΠΑ

10. University of Chicago, ΗΠΑ & Columbia University, ΗΠΑ
 

Για να δείτε την αναλυτική κατάταξη πατήστε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο