Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες

Οι Times Higher Education δημοσίευσαν την κατάταξη τους με τα 536 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Η κατάταξη βασίζεται σε 13 δείκτες απόδοσης. Οι ίδιοι δείκτες χρησιμοποιούνται και για την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστήμιων παγκοσμίως (ανεξαρτήτως αντικειμένου). Στην περίπτωση όμως της κατάταξης ανά επιστημονικό πεδίο, οι δείκτες έχουν σταθμιστεί κατάλληλα για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα το κάθε πεδίο.

Η κατάταξη δίνει έμφαση στα πανεπιστήμια που κυριαρχούν σε θέματα τέχνης, γλωσσών, ιστορίας, φιλοσοφίας, θεολογίας, αρχιτεκτονικής και αρχαιολογίας. Όπως και πέρσι, η πλειοψηφία των πανεπιστημίων προέρχεται από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με το Stanford να είναι πρώτο ξανά.

Ωστόσο, στην λίστα φέτος ξεχωρίζει η Κίνα. Ενώ κανένα ίδρυμα της Ασίας δεν εμφανίζεται στα πρώτα 20 πανεπιστήμια, η Κίνα για πρώτη φορά παίρνει 3 θέσεις στα πρώτα 20 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σε Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Ποια είναι η κατάταξη των Ελληνικών & Κυπριακών Πανεπιστημίων:

251-300 Πανεπιστήμιο Κύπρου

301-400 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

301-400 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Παρακάτω, ακολουθεί η λίστα με τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε ανθρωπιστικές επιστήμες και τέχνες. Για κάθε πανεπιστήμιο, το eduguide.gr έχει προσθέσει την αντίστοιχη σελίδα της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών και τεχνών ως link, ώστε να μπορείτε να μεταφερθείτε εύκολα απευθείας σε αυτήν.

1. Stanford University, USA
Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών (H&S) είναι το κέντρο μιας παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευσης ελεύθερων τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Το H&S περιλαμβάνει 23 τμήματα -από τέχνη και ιστορία της τέχνης, αγγλικά και ιστορία, έως οικονομικά μαθηματικά και βιολογία - καθώς και 23 διεπιστημονικά προγράμματα.

Ως η μεγαλύτερη σχολή του πανεπιστημίου, το H&S χρησιμεύει ως το θεμέλιο μιας προπτυχιακής εκπαίδευσης στο Στάνφορντ, ανεξάρτητα από τί θα επιλέξουν μετέπειτα οι φοιτητές να σπουδάσουν. Όλοι οι φοιτητές λαμβάνουν μια σειρά μαθημάτων στο H&S που προκαλούν την κριτική σκέψη για τον κόσμο και τους ρόλους τους σε αυτόν.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, εργάζονται παράλληλα με την παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκή σχολή, για να ακολουθήσουν και να διαμορφώσουν θεμελιώδη έρευνα που οδηγεί σε καινοτομίες και ανακαλύψεις που ρίχνουν νέο φως στο παρελθόν, επηρεάζουν το παρόν και διαμορφώνουν το μέλλον.

2. University of Cambridge, UK
Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων με διαφορετικές μεθοδολογίες, από την ποσοτική ανάλυση των big data μέχρι την εθνογραφία και την ανάλυση της υλικής κουλτούρας και της σκέψης των κοινωνιών του παρελθόντος. Η γεωγραφική εμβέλεια είναι εξίσου ευρεία, με τα κέντρα σπουδών της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Νότιας Ασίας και με ειδικούς σε κάθε Τμήμα ή Σχολή.

Η Σχολή συμμετέχει σε Πανεπιστημιακές Στρατηγικές Ερευνητικές Πρωτοβουλίες όπως η δημόσια υγεία, η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, η ενέργεια και η διατήρηση, που προσφέρουν τα insights των κοινωνικών επιστημών για ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος. Το Cambridge είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα για την επιστήμη, την τεχνολογία και την ιατρική παγκοσμίως ενώ οι κοινωνικές επιστήμες παίζουν σήμερα όλο και σημαντικότερο ρόλο στην κατανόηση του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού πλαισίου. Το σχολείο είναι, από την άποψη του αριθμού σπουδαστών, το μεγαλύτερο από τα έξι σχολεία στο πανεπιστήμιο.

3. University of Oxford, UK

Η σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, επιτρέποντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, να προσφέρει εκπαίδευση σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων, από μουσική και τέχνη μέχρι τις αρχαίες και σύγχρονες γλώσσες.

Η σχολή προσφέρει διδασκαλία και έρευνα παγκόσμιας κλάσης με μια αυξανόμενη έμφαση στη διεπιστημονική μελέτη, εξαιρετικές βιβλιοθήκες και μουσεία, συμπεριλαμβανομένης της βιβλιοθήκης Bodleian με 11 εκατομμύρια τόμους και ανεκτίμητες πρώτες συλλογές βιβλίων και χειρογράφων, καθώς και το Μουσείο Τέχνης και Αρχαιολογίας Ashmolean.

4. Massachusetts Institute of Technology, USA

Το MIT SHASS φιλοξενεί έρευνα με παγκόσμιο αντίκτυπο και κορυφαία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα οποία αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα στον κόσμο. Με 13 ακαδημαϊκά πεδία, το φάσμα σπουδών της Σχολής, είναι εξαιρετικά ευρύ, περιλαμβάνοντας τμήματα: διεθνών σπουδών, γλωσσολογίας, συγκριτικών μελετών, οικονομικών, λογοτεχνίας, ανθρωπολογίας, ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών, φιλοσοφίας, παγκόσμιων σπουδών και γλωσσών, σπουδές φύλου και ιστορία.


Η έρευνα της Σχολής βοηθά στην άμβλυνση της φτώχειας, στη διαφύλαξη των εκλογών, στην οικονομία, στην κατανόηση του παρελθόντος και του παρόντος, στην αξιολόγηση των επιπτώσεων των νέων τεχνολογιών, στην κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας, στη δημιουργία νέων μορφών από τον συνδυασμό τέχνης και επιστήμης και στην ενημέρωση ως προς την πολιτική και τα πολιτιστικά ζητήματα θεμάτων όπως η δικαιοσύνη, η υγειονομική περίθαλψη, η ενέργεια, το κλίμα, η εκπαίδευση, η εργασία και η κατασκευή, η ένταξη και η οικονομική δικαιοσύνη.

5. Harvard University, USA

Το Τμήμα Τεχνών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Χάρβαρντ μοιάζε με ένα παλιό σπίτι με υπέροχα δωμάτια. Περιλαμβάνει δεκαπέντε τμήματα, τέσσερα διεπιστημονικά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και πολλαπλά δευτερεύοντα πεδία. Οι σοφίτες και τα κελάρια του, περιέχουν πράγματα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Ένα ανήσυχο πνεύμα περιέργειας και αφύπνισης διαπερνά κάθε χώρο και δραστηριότητα εδώ.
Η σχολή και το προσωπικό μοιράζονται ένα πάθος για την κατανόηση των ιστοριών, των τραγουδιών, των έργων τέχνης, των τόπων, των επιχειρημάτων και των πράξεων που οι ανθρώπινες κοινότητες έχουν δημιουργήσει. Είναι αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουν τους μαθητές να δουν τον κόσμο από διαφορετικές πολιτιστικές και ιστορικές προοπτικές, επιτρέποντάς τους να φανταστούν άλλες δυνατότητες για την ανθρώπινη κοινωνία.

6. UCL, UK

7. Princeton University, USA

8. University of Chicago, USA

9. Yale University, USA

10. University of California, Berkeley, USA

11. University of Edinburgh, UK

12. Columbia University, USA

13. University of Pennsylvania, USA

14. University of California, Los Angeles, USA

15. University of Michigan-Ann Arbor, USA

16. LMU Munich, Germany

17. New York University, USA

18. University of Toronto, Canada

19. Humboldt University, Berlin, Germany

19. Paris Sciences et Lettres – PSL Research University Paris, France

Για να δείτε και τα 536 πανεπιστήμια της κατάταξης πατήστε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο