Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΑΠΘ: Προκήρυξη μεταπτυχιακού "Αρχιτεκτονική Τοπίου" 2015-2017

Το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσουν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ), στο αντικείμενο Αρχιτεκτονική Τοπίου, για τα ακαδημαϊκά έτη 2015‐2017.

Αντικείμενο-Σκοπός

Το Δ.Π.Μ.Σ. παρέχει στους φοιτητές βασικές επιστημονικές αρχές και ολοκληρωμένες γνώσεις και μεθόδους που τους καθιστούν ικανούς επιστήμονες για τη δημιουργία νέας γνώσης, η εφαρμογή της οποίας έχει άμεση επίπτωση στο σχεδιασμό, τη διαχείριση και την αποκατάσταση του τοπίου, την αναβάθμιση και τον αειφορικό σχεδιασμό προγραμματισμό του περιβάλλοντος, αστικού, αγροτικού ή φυσικού. Ο σκοπός του Διατμηματικού Π.Μ.Σ. «Αρχιτεκτονική Τοπίου» αναλύεται ως εξής:

α) Εξειδίκευση τεχνικών και γεωτεχνικών σε έργα διαμόρφωσης χώρου και περιβαλλοντικά, σε κατηγορίες και κλίμακες όπως αναπτυξιακά, οικιστικά, μεταφορών, εκμετάλλευσης φυσικού πλούτου, τουριστικών κ.α., εγκαταστάσεων, πράσινων υποδομών και διαχείρισης οικολογικών παραμέτρων.

β) Προαγωγή της γνώσης στο συγκεκριμένο αντικείμενο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και την ενίσχυση – υποβοήθηση συγγενών πεδίων εφαρμογής αρχιτεκτονικού, αστικού, χωροταξικού, περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

γ) Ενίσχυση της έρευνας στο ανωτέρω αντικείμενο στη χώρα μας που θα συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη νέας τεχνολογίας όσο και στη στήριξη του έργου των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, των Γεωπόνων και των Αρχιτεκτόνων Τοπίου που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο αυτό.

δ) Κάλυψη των αναγκών σε επιστήμονες που είναι απαραίτητοι στη στελέχωση του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο εν λόγω αντικείμενο.

ε) Κάλυψη των αναγκών σε επιστήμονες για τη στελέχωση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Διεθνών Οργανισμών.

στ) Κατάρτιση στο αντικείμενο επιστημόνων που θα προέρχονται από άλλες χώρες.

Στο Δ.Π.Μ.Σ. Αρχιτεκτονικής Τοπίου γίνονται δεκτοί: Διπλωματούχοι των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πτυχιούχοι των Τμημάτων Γεωπονίας, καθώς και Διπλωματούχοι / Πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Διάρκεια: 4 εξάμηνα

Αριθμός εισακτέων: 25 άτομα.

Δίδακτρα: Τα συνολικά δίδακτρα ανέρχονται σε 2400 ευρώ (600 ευρώ το εξάμηνο).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22 Μαΐου 2015

Άλλες πληροφορίες: Οι σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Αρχιτεκτονική Τοπίου, αναγνωρισμένο Ευρωπαϊκά (EFLA) και διεθνώς (IFLA).

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού πατήστε εδώ

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις και προθεσμίες υποβολής αιτήσεων όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο