Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ανοικτά ακαδημαϊκά σεμινάρια στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνει σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων του Τμήματος η παρακολούθηση των οποίων είναι ανοιχτή στην ακαδημαϊκή κοινότητα, σε επαγγελματίες και φοιτητές.

1. Η συγκεκριμένη  σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων είναι πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα και εφάμιλλη αυτών των κορυφαίων πανεπιστημίων της αλλοδαπής. Κάθε Τμήμα το οποίο θέλει να ανήκει στην διεθνή ερευνητική κοινότητα οφείλει να έχει ενεργή σειρά σεμιναρίων.

2. Τα σεμινάρια στοχεύουν στην προώθηση γνώσεων στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης καλύπτοντας θέματα σε αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων, διαχείριση χαρτοφυλακίων και διαχείριση κινδύνων, χρηματοοικονομική διοικητική και λογιστική, χρηματοοικονομική οικονομετρία, μικροδομή αγορών, κλπ.

3. Η σειρά διοργανώνεται από το 2005. Περίπου 15-20 ομιλητές  προσκαλούνται ανά έτος. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου (Οκτώβριος με τέλη Δεκεμβρίου και μέσα Φεβρουαρίου με τέλη Μαΐου), κάθε Πέμπτη από τις 16:15 έως τις 18:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

4. Η σειρά υποστηρίζεται οικονομικά από δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα κάτι που καταδεικνύει τη σύμπραξη επιστημονικής θεωρίας και πράξης στον τομέα της Χρηματοοικονομικής.

5. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές  που προέρχονται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι υψηλού κύρους, παρουσιάζουν τις ερευνητικές τους εργασίες και συζητούν τα ευρήματα τους με το ακροατήριο. Τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους καθηγητές, φοιτητές και επαγγελματίες.

6. Ενδεικτικά, στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει εργασίες τους γνωστοί ερευνητές από κορυφαία διεθνώς πανεπιστήμια όπως το  Bocconi, Cornell, Chicago, Columbia,  HEC Lausanne, INSEAD, LBS, LSE, McGill, New York University, National University of Singapore, Northwestern, Oxford, Stanford, UCLA, University of Southern California, University of Vienna, University of Zurich,  University of Warwick, Wharton, κλπ  και διεθνείς οργανισμούς όπως Bank for International Settlements, European Central Bank, International Monetary Fund, New York Fed.

7. Αναλυτικές πληροφορίες για τη σειρά σεμιναρίων μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο