Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA «Space Apps Challenge» επιστρέφει διαδικτυακά

Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA «Space Apps Challenge» επιστρέφει για 10η χρονιά, διαδικτυακά!

Πρόκειται για ένα τριήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου επιστήμονες, μηχανολόγοι, προγραμματιστές, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, και όλοι όσοι ενδιαφέρονται, συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη Γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA. 

Μπορείτε να δείτε τα περσινά challenges εδώ

Το Challenge είναι εντελώς δωρεάν και είναι ανοικτό για όλους άνω των 18.  

To Space Apps 2021, θα πραγματοποιηθεί 2 - 3 Οκτωβρίου 2021, διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας covid-19. Το θέμα φέτος είναι "The Power of Ten" - η NASA θα τιμήσει τα δέκα χρόνια συνεργασίας, δημιουργώντας μια ομάδα από δέκα διεθνείς διαστημικές υπηρεσίες που θα συνεργαστούν για να κάνουν τις Διαστημικές Εφαρμογές προσβάσιμες σε περισσότερες κοινότητες παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα Κύπριων Φοιτητών NESTFOLD, κέρδισε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της NASA, Space App Challenge 2017! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πέραν των 2000 ατόμων από όλο τον κόσμο και η ομάδα της Κύπρου ήταν η μόνη από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έφθασε στην τελική φάση!

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Space Apps Challenge

Δείτε τα σχετικά links εδώ:

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο