Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Aμειβόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης για Έλληνες στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Μόλις τελειώσατε τις σπουδές σας σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο και ονειρεύεστε να εργαστείτε στη Νέα Υόρκη; To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει την ευκαιρία σε τέσσερις (4) Έλληνες να ζήσουν ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη και να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA)! 

Οι θέσεις είναι διαθέσιμες στα παρακάτω τμήματα του Μουσείου:

  • Department of Film, 
  • International Program,
  • Public Programs και
  • Research and Development

Η διαδικασία των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί ως τις 7 Ιουνίου 2019.

Οι επιλεγέντες θα ανακοινωθούν στις 10 Αυγούστου. 

Δυνατότητα αίτησης για την πρακτική άσκηση έχουν πρόσφατοι απόφοιτοι με πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Το μουσείο μάλιστα ενθαρρύνει υποψήφιους από διάφορους κλάδους να υποβάλουν αίτηση, ενώ τα ανάλογα προσόντα για την κάθε θέση αναφέρονται αναλυτικά στη σελίδα του MoMA.

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019 και θα κρατήσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2020. Οι αποδοχές θα είναι $32,000 (χωρίς τους φόρους-κρατήσεις) με $2,000 επιπλέον για την κάλυψη εξόδων εγκεκριμένου ταξιδιού που θα εξυπηρετεί την έρευνα του ασκούμενου και θα εντάσσεται στο πεδίο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων. Προσφέρεται ακόμη υγειονομική κάλυψη και δύο εβδομάδες διακοπές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στη σειρά διαλέξεων του Μουσείου και σε πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες κάθε μήνα με στόχο τη μεγαλύτερη έκθεση τους στο μουσείο ως σύνολο, στις δράσεις του και στο ρόλο του σε ένα ευρύτερο πολιτισμικό πλαίσιο.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για νέους από την Ελλάδα θεσπίστηκε το 2013, ως μέρος της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, συνολικού ύψους €100 εκατομμυρίων, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για τη νέα γενιά της χώρας, που έχει πληγεί έντονα από την ανεργία. Έκτοτε, 12 ασκούμενοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μαθητεύοντας σε διάφορα τμήματα του μουσείου, όπως το Τμήμα Εκπαίδευσης, Κινηματογράφου, και Έρευνας και Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων.

Το ΙΣΝ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο και υπεύθυνο είναι το MoMA.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Συνίσταται οι ενδιαφερόμενοι/-ες να μελετήσουν το μενού Συχνών Ερωτήσεων (FAQs), ενώ για ο,τιδήποτε περαιτέρω μπορούν να απευθύνονται στην κα Nadine Dosa,Department Assistant, Department of Architecture and Design στο email: nadine_dosa@moma.org
 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο