Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αιτήσεις εισδοχής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου 2018-2019 - Σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου!

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιο πανεπιστήμιο και το μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά εξ αποστάσεως, δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλους όσοι το επιθυμούν, στον δικό τους χώρο και χρόνο, χωρίς περιορισμούς, να αποκτήσουν έναν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, εφόδιο για προσωπική, επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη. Αξιοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες μάθησης και ευέλικτη εκπαιδευτική μεθοδολογία, το ΑΠΚΥ προσφέρει υψηλών προδιαγραφών, αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σε κλάδους αιχμής και μεγάλο εύρος επιστημονικών αντικειμένων, με προσιτά δίδακτρα και υποτροφίες.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με 26 προγράμματα σπουδών (4 προπτυχιακά και  22 μεταπτυχιακά, εκ των οποίων 5 στην αγγλική γλώσσα) και 11 διδακτορικά προγράμματα σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία, στα οποία ήδη φοιτούν περίπου 5.000 φοιτητές, και με 4.785 απόφοιτους, το ΑΠΚΥ έχει πετύχει την καταξίωσή του ως ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο του ελληνόφωνου χώρου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου. 

Η εκπαιδευτική του μεθοδολογία

Οι σπουδές στο ΑΠΚΥ πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων τηλεκπαίδευσης και κατάλληλων διαδραστικών παιδαγωγικών μεθόδων. Η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass είναι το κύριο μέσο διδασκαλίας και μάθησης και στηρίζεται στη λογική ηλεκτρονικής προσομοίωσης των συνθηκών μιας συμβατικής τάξης. Μέσω του eClass αλληλεπιδρούν καθηγητές και φοιτητές και παρέχεται στους σπουδαστές το πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό (βιβλιογραφία, οδηγοί μελέτης, εγχειρίδια, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά βίντεο, μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις).

Η διδασκαλία από το έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό του ΑΠΚΥ συνεπικουρείται από υβριδικές (μέσω διαδικτύου) Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, διαδικτυακές διαλέξεις και τηλεσυναντήσεις.  Η φυσική παρουσία των φοιτητών σε αίθουσες διδασκαλίας, απαιτείται μόνο στην τελική εξέταση των Θεματικών Ενοτήτων/μαθημάτων. Εξεταστικά κέντρα οργανώνονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο/Κρήτη) και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες.

Σχολές και Προγράμματα Σπουδών 2018-2019

Οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ (Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης, και Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών) έχουν αναπτύξει σύγχρονα προγράμματα σπουδών, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και παρέχουν στους απόφοιτους γνώσεις και εξειδίκευση με άμεσο αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, το ΑΠΚΥ προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα εγγραφής σε Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες σε ευρύ φάσμα πεδίων, καθώς και προγράμματα κατάρτισης σύντομης διάρκειας σε θέματα επιχειρηματικότητας & καινοτομίας.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προσφερόμενα προγράμματα, για την εκπαιδευτική μεθοδολογία και τη φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι διαθέσιμες στο www.ouc.ac.cy. Αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 γίνονται δεκτές, μόνο ηλεκτρονικά, έως τις 21 Ιουνίου 2018, στον ιστοχώρο του Πανεπιστημίου

(*εξαιρούνται τα διδακτορικά προγράμματα των Σχολών Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών και Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης, που η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ήταν η 30η Απριλίου 2018)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με σημαντική εξειδίκευση και εμπειρία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στελέχωση με καθηγητές διεθνούς αναγνώρισης, έχει καταξιωθεί ως ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο και αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για σπουδές για όσους επιζητούν την προσωπική και επαγγελματική τους πρόοδο και εξέλιξη.

www.ouc.ac.cy | (357) 22411600 | admissions@ouc.ac.cy

 

* εξαιρούνται τα διδακτορικά προγράμματα των Σχολών Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών και Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης, που η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ήταν η 30η Απριλίου 2018

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο