Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.: ΠΜΣ Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις

Το νέο καινοτομικό ΠΜΣ στις Ενεργειακές & Περιβαλλοντικές Επενδύσεις  δέχεται αιτήσεις για τον Δεύτερο Κύκλο Σπουδών. 

Τα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν τους πλέον δυναμικούς τομείς της οικονομίας, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Τα πεδία αυτά είναι σύνθετα και έχουν ανάγκη από στελέχη με προσανατολισμό και εξειδικευμένη γνώση στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και με ευρεία εκπαίδευση και εμπειρία και σε άλλους τομείς, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη νομοθεσία.

Στα πλαίσια αυτά, μετά και την άριστη Εξωτερική Αξιολόγηση, υλοποιείται από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα ο Δεύτερος Κύκλος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις’ (ΦΕΚ 1359, Τεύχος Β, 28-05-2014).

Έχοντας συσσωρεύσει πολύτιμη γνώση και εμπειρία από την επιτυχή επί σειρά ετών υλοποίηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, ερευνητικών προγραμμάτων, μελετών και έργων στην Ενέργεια και το Περιβάλλον, τα Εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών που υλοποιούν το παρόν ΠΜΣ, σε συνεργασία με υψηλού επιπέδου διδακτικό προσωπικό από συνεργαζόμενα ΑΕΙ και τον επιχειρηματικό χώρο, εστιάζουν στην καινοτομικότητά του, την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και σύνθεση των τεχνολογικών, τεχνικοοικονομικών και επιχειρηματικών παραμέτρων, που καθορίζουν την επιτυχία των ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων.

Η δομή του ΠΜΣ

Τα θεματικά πεδία του ΠΜΣ εκτείνονται σε τρεις άξονες:

 • Τεχνολογία
 • Τεχνικοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση και
 • Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

με δυνατότητα επιλογής μαθημάτων σε θέματα ενέργειας ή περιβάλλοντος ανάλογα με τον προσανατολισμό και το ενδιαφέρον των φοιτητών.

Το ΠΜΣ ενθαρρύνει τη δραστηριοποίηση των φοιτητών του στην ανάπτυξη της δικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Για το σκοπό αυτό παρέχει μία σειρά από μαθήματα – εργαστήρια σε μεθόδους και εργαλεία αλλά και ουσιαστική υποστήριξη που θα βοηθήσουν τους φοιτητές στην κατεύθυνση αυτή.

Το ΠΜΣ περιλαμβάνει:

 • μαθήματα και εργαστήρια στα τεχνικά και οικονομικά θέματα του προγράμματος
 • εργαστήρια επιχειρηματικότητας
 • εξειδικευμένα σεμινάρια σε θέματα αιχμής
 • υποστήριξη των μαθημάτων με αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
 • άμεση συνεργασία με στελέχη και εταιρείες από τα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Το ΠΜΣ διαρκεί τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα, εκ των οποίων τα τρία πρώτα είναι αφιερωμένα για την παρακολούθηση των μαθημάτων, εργαστηρίων και σεμιναρίων, ενώ το τέταρτο εστιάζεται στην εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας

Επιτυχής παρακολούθηση του ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις «Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις» (Master of Science in Energy and Environmental Investments).

Σε ποιους απευθύνεται το ΠΜΣ;

 • Σε πτυχιούχους ή διπλωματούχους μηχανικούς (απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών ή ΤΕΙ), σχολών θετικών επιστημών ή οικονομικών σχολών.
 • Σε στελέχη δημόσιας διοίκησης, υπουργείων, οργανισμών αυτοδιοίκησης, ενεργειακών και περιβαλλοντικών φορέων, και γενικά οργανισμών και εταιρειών που ασχολούνται με την ενεργειακή πολιτική και την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Σε στελέχη τραπεζών και χρηματοοικονομικών φορέων γενικότερα που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδύσεων.
 • Σε οικονομολόγους, νομικούς και άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα.

Αν είστε απόφοιτος ΑΕΙ πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης της Ελλάδας και αντιστοίχων Ιδρυμάτων του εξωτερικού και ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε επιστημονική/επαγγελματική εξειδίκευση σε θέματα ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων και τεχνογνωσία στις αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες,

Αν είστε ήδη εργαζόμενος – στέλεχος της αγοράς και θέλετε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας και τις επαγγελματικές σας προοπτικές,

Αν είστε απόφοιτος ΑΕΙ που επιθυμείτε να προσανατολιστείτε επαγγελματικά στα πεδία αυτά, μπορείτε

Η εγγραφή γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της Αίτησης Συμμετοχής, τη διασφάλιση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων, την προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου και την εμπρόθεσμη καταβολή των εξαμηνιαίων διδάκτρων.

Υπεύθυνος Προγράμματος: Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο