Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

9ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχή χρονιά!

Η διαδικασία: Οι ομάδες αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες παρακολουθώντας σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και λαμβάνοντας καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες, με την υποστήριξη της ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές/-τριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και οι απόφοιτοι των τελευταίων 2 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων. Ενθαρρύνεται η διεπιστημονικότητα, μέσω της σύνθεσης ομάδων από μέλη διαφορετικής/συμπληρωματικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας.

Όροι συμμετοχής: 
• Τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας να είναι φοιτητής/τρια ή νέος απόφοιτος του ΟΠΑ.

Κατηγορίες Διαγωνισμού: Οι ιδέες μπορούν να προέρχονται από όλες τις θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα: (α) Χρηματο-οικονομικές Υπηρεσίες, (β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Τεχνολογίες Πληροφορικής, (γ) Πράσινη ή Κοινωνική επιχειρηματικότητα, (δ) Γενική Κατεύθυνση.

Έπαθλα Διαγωνισμού: Οι ομάδες που θα διακριθούν θα πάρουν χρηματικά έπαθλα και θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν στο πλαίσιο του Athens Center of Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του ΟΠΑ.

Σημείωση: Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας ΜοΚΕ ΟΠΑ υποστηρίζεται από νέους επιχειρηματίες και έμπειρα στελέχη της αγοράς, μεταξύ των οποίων και μέλη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), μέσω του ρόλου τους τόσο ως αξιολογητές των επιχειρηματικών προτάσεων όσο και ως μέντορες των ομάδων που προκρίνονται στη 2η φάση του Διαγωνισμού.

Φάσεις Διαγωνισμού και Συμμετοχή

1η Φάση: Υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας 
Προθεσμία: 31 Μαρτίου 2019

Για τη συμμετοχή σας στην 1η φάση του διαγωνισμού καλείσθε να γράψετε μια σύντομη, σαφή και τεκμηριωμένη περιγραφή της επιχειρηματικής σας ιδέας που δε θα ξεπερνάει τις 3 σελίδες, σύμφωνα με το Έντυπο Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας, το οποίο μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώΣτη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθετε στο AUEB Management Portal και συγκεκριμένα στο σύστημα online διαχείρισης επιχειρηματικών διαγωνισμών AUEB Competitions (https://competitions.aueb.gr/), να δημιουργήσετε την ομάδα σας και να υποβάλετε το παραδοτέο σας.

Σημαντική σημείωση αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής της πρότασής σας: Παρακαλούμε μόλις πραγματοποιήσετε την "Οριστική Υποβολή" του Εντύπου Υποβολής της Επιχειρηματικής σας Ιδέας στο σύστημα AUEB Business Competitions να μας αποστείλετε ενημερωτικό email στο mke@aueb.gr, αναφέροντας: το όνομα της ομάδας και τον "αρχηγό" της και ότι έγινε οριστική υποβολή στο σύστημα και να αναμένετε επιβεβαιωτικό email από τη ΜοΚΕ ΟΠΑ. Αν δεν λάβετε επιβεβαιωτικό email η συμμετοχή σας δεν είναι έγκυρη.

Εντός του Απριλίου 2019, θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα προκριθούν στη 2η Φάση για την Ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Εγχειρημάτων τους.

2η Φάση: Υποβολή Επιχειρηματικού Σχεδίου 
Προθεσμία: 15 Ιουλίου 2019

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η Ανάπτυξη της Επιχειρηματικής Ιδέας και του Επιχειρηματικού Σχεδίου μέσω της παρακολούθησης σειράς Εξειδικευμένων Σεμιναρίων και Mentoring Sessions.

Σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων & συμβουλευτική καθοδήγηση 
Οι ομάδες που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού θα παρακολουθήσουν μία σειρά σεμιναρίων επιχειρηματικής επιτάχυνσης που θα ακολουθεί κλιμακωτά την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας και του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της περιόδου επιχειρηματικής επιτάχυνσης, οι ομάδες θα λάβουν υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες στο πλαίσιο συναντήσεων - mentoring sessions. Κατά τα mentoring sessions κάθε ομάδα θα συναντήσει κατ' ιδίαν τουλάχιστον 3 μέντορες και θα συζητήσει μαζί τους τα βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού της μοντέλου, επωφελούμενη από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των μεντόρων.

Το παραδοτέο της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού είναι το επιχειρηματικό σχέδιο του προτεινόμενου εγχειρήματος.

Αρχές Σεπτεμβρίου 2019 θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα προκριθούν στην 3η φάση του Διαγωνισμού.

Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου του προτεινόμενου εγχειρήματος στις 15 Ιουλίου 2019 και πάλι μέσω του προφίλ της ομάδας στο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης επιχειρηματικών διαγωνισμών του AUEB Management Portal.

Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τη 2η Φάση του Διαγωνισμού καταθέτοντας το τελικό παραδοτέο θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

3η Φάση: Παρουσίαση των επιχειρηματικών προτάσεων των διακριθεισών ομάδων στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού με σκοπό την ανάδειξη των νικητριών ομάδων (μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο