Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θερινό σχολείο «R and Big Data Analytics» στη Σάμο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

To Εργαστήριο Στατιστικής και Ανάλυσης Δεδομένων, της Κατεύθυνσης Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει από 22/06/18 έως 28/06/18 στο Καρλόβασι της Σάμου θερινό σχολείο με θέμα «R and Big Data Analytics» RaBDA2018.

Το σχολείο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές  αλλά και σε εργαζόμενους στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθώς και γενικά σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα οφέλη της εφαρμογής των μεθόδων ανάλυσης μεγάλης κλίμακας δεδομένων, στην καθημερινή τους πρακτική.

Η διάρκεια του σχολείου θα είναι περίπου 40 ώρες, θα διδάξουν σε αυτό μέλη ΔΕΠ και ερευνητές ειδικοί στο αντικείμενο και θα διεξαχθεί στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος (χωρητικότητας 35 θέσεων) στο Καρλόβασι της Σάμου. Οι εργασίες του σχολείου θα κλείσουν το πρωί της 28ης Ιουνίου με διάλεξη στην Αγγλική με τίτλο Advances & Future Challenges in Big Data Analytics with R από τον Καθηγητή VSBARBU (Παν. Rouen, France).

Το θερινό σχολείο θα έχει μικτό θεωρητικό και εργαστηριακό πρόγραμμα με τη διδακτική ύλη να περιλαμβάνει:

 • Εισαγωγή στην Ανάλυση Δεδομένων
 • Εισαγωγή στη Στατιστική με την  R
 • Η Χρήση της R στις Βιοεπιστήμες
 • Η Χρήση της R στα Χρηματοοικονομικά
 • Μέθοδοι Επιλογής Μεταβλητών για Δεδομένα Μεγάλης Κλίμακος
 • Δεδομένα Μεγάλης Κλίμακος στους Σχεδιασμούς Πειραμάτων
 • Καλές Πρακτικές στη Διαχείριση Μεγάλης Κλίμακος Δεδομένων
 • Ανάπτυξη Web Εφαρμογών με Χρήση του Πακέτου Shiny της R
 • Τεχνικές και Μεθοδολογία Ανάλυσης και Διαχείρισης Δεδομένων Μεγάλης Κλίμακος
 • Προχωρημένες Τεχνικές Στατιστικής Ανάλυσης και Εξόρυξης Δεδομένων με την R
 • Web Analytics & R: Μια πρακτική προσέγγιση
 • Advances & Future Challenges in Big Data Analytics with R

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο σχολείο, το κόστος εγγραφής στο οποίο είναι συμβολικό (80 ευρώ).

Λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το συντομότερο, το έντυπο εγγραφής (εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και σε οποιαδήποτε περίπτωση το αργότερο μέχρι 30.03.2018.

Η σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με ακαδημαϊκά – επαγγελματικά κριτήρια θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή των εκπαιδευομένων ενώ πρότερη γνώση της R (βασικό επίπεδο)  θα εκτιμηθεί θετικά.

Για το λόγο αυτό ενδέχεται να ζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους πρόσθετα στοιχεία (π.χ. σύντομο βιογραφικό, αναλυτική βαθμολογία κλπ).

Η διαδικασία πληρωμών θα ξεκινήσει μετά τη συλλογή των εντύπων εγγραφής.

Οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του σχολείου στο rabda2018@aegean.gr.

 

Εκ μέρους των Οργανωτών

Α. Καραγρηγορίου, Σ. Ξανθόπουλος, Α. Ρακιτζής

Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο