Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

5ος Ετήσιος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών "John and Mary Pappajohn Business Plan Award Competition"

O διαγωνισμός επιχειρηματικού πλάνου του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του School of Business of the American College of Thessaloniki (ACT), χρηματοδοτούμενος από τον John Pappajohn, απευθύνεται σε νέους και νέες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Ο Διαγωνισμός προσφέρει 5 βραβεία των €4.000 στα 5 επιχειρηματικά πλάνα που θα αξιολογηθούν υψηλότερα από όσα θα κατατεθούν και θα παρουσιαστούν στον διαγωνισμό.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν αλλά και των προσωπικών τους επιχειρηματικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων.  Συγκεκριμένα, θα κριθεί η καινοτομία, η βιωσιμότητα και το αναπτυξιακό δυναμικό της κατατεθειμένης πρότασης, η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση, η επικοινωνιακή ικανότητα των διαγωνιζομένων καθώς και ο τρόπος αξιοποίησης του χρηματικού επάθλου (σε περίπτωση νίκης).

 

Ο διαγωνισμός επιχειρηματικού πλάνου John & Mary Pappajohn αποτελείται από 4 φάσεις:

Πρώτη Φάση : Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ιδέα για το επιχειρηματικό πλάνο τους μέχρι και τη Τετάρτη 25 Απριλίου μέσω της online φόρμας. Στο τέλος Απριλίου θα ειδοποιηθούν οι προκριθέντες.

Δεύτερη Φάση : Συνέντευξη στις αρχές Μαΐου με προκριθέντες της πρώτης φάσης, μέσω τηλεφώνου ή Skype. Αξιολόγηση ετοιμότητας για την συγγραφή του επιχειρηματικού σχεδίου και εκπόνηση αυτού.

Τρίτη Φάση : Ανάπτυξη και ολοκλήρωση των προκριθέντων από την δεύτερη φάση ιδεών, σε επιχειρηματικό πλάνο. Κατάθεση των τελικών, λεπτομερών επιχειρηματικών σχεδίων μέχρι αρχές Ιουνίου (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους προκριθέντες σε αυτή τη φάση) . Θα μεσολαβήσει σεμινάριο με θέμα την συγγραφή και παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Τέταρτη Φάση : Παρουσίαση των προκριθέντων σχεδίων για την επιλογή των 5 καλύτερων στα μέσα Ιουνίου (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους προκριθέντες σε αυτή τη φάση) 

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή:

1. Σχηματίστε μία ομάδα 1 έως 5 ατόμων. Κάθε άτομο μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μια ομάδα.

2. Συμπληρώστε στην φόρμα αίτησης: σύντομα βιογραφικά στοιχεία για τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα (όνομα, επίθετο, email, τηλέφωνο, ιδιότητα, οργανισμός, εκπαίδευση, βραβεία, επαίνους και προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία εάν υπάρχει) και καταθέστε την επιχειρηματική σας ιδέα στην online φόρμα μέχρι τη Δευτέρα 23 Απριλίου. Η περιγραφή της ιδέας δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 300 λέξεις. Στο περιεχόμενο πρέπει να συμπεριληφθεί η περιγραφή:

  • Του προτεινόμενου προϊόντος/ υπηρεσίας
  • Του αγοραστικού κοινού (πελάτες) που στοχεύει το προσφερόμενο προϊόν (υπηρεσία)
  • Του μοντέλου εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (business model)
  • Του νεωτερισμού/καινοτομίας που χαρακτηρίζει την ιδέα

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του διαγωνισμού εδώ.

Master's Studies 2018

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο