Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

2 κυπριακά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 3 καλύτερα πανεπιστήμια της Νέας Ευρώπης

Δύο κυπριακά πανεπιστήμια βρίσκονται ανάμεσα στα τρία καλύτερα πανεπιστήμια από τα 13 νέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης των Πανεπιστημίων Τimes Higher Education «The Best Universities in New Europe».

Για την κατάταξη των πανεπιστημίων στη νέα λίστα των καλύτερων ερευνητικών πανεπιστημίων της Νέας Ευρώπης χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιούνται στη βασική λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων «Times Higher Education World University Rankings». Το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζεται χρησιμοποιεί αυστηρά πρότυπα και παγκόσμιες συγκρίσεις για όλους τους τομείς της αποστολής των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα η παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων «Times Higher Education», χρησιμοποιεί 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται στους τομείς: Διδασκαλία, Έρευνα, Ετεροαναφορές στην Έρευνα, Έσοδα από Έρευνα και Καινοτομία, Διεθνής Εικόνα και Προοπτική. Τα δεδομένα συλλέγονται τόσο από μετρήσιμα αντικειμενικά στοιχεία, όσο και από στοιχεία που προκύπτουν από επισκοπήσεις της ίδιας της TIMES.

Τα κυπριακά πανεπιστήμια που βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα οποία κατατάσσονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάταξη το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πρώτο στις κατηγορίες έσοδα από συνεργασία με επιχειρήσεις (industry score) και διεθνής εικόνα και προοπτική (international score), ενώ είναι δεύτερο στην κατηγορία της έρευνας με πολύ μικρή διαφορά από το πρώτο πανεπιστήμιο. Το ΤΕΠΑΚ από την άλλη, κατατάσσεται πρώτο στην Ευρώπη στο κριτήριο «Ετεροαναφορές Ερευνητικών Δημοσιεύσεων (citations)», γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει. 

Δείτε την λίστα κατάταξης «The Best Universities in New Europe» εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο