Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μεταξύ των κορυφαίων 101+ πανεπιστημίων στον κόσμο στην κατάταξη των THE Impact Rankings 2024

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάχθηκε φέτος μεταξύ των κορυφαίων 101+ πανεπιστημίων του κόσμου στην κατάταξη 2024 Times Higher Education Impact Rankings στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση.

Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται από την Times Higher Education Impact Rankings έχοντας βελτιώσει την κατάταξή του σε όλους τους διακηρυγμένους στόχους των SDG όπως η Αξιοπρεπής Εργασία και η Οικονομική Ανάπτυξη (Decent Work and Economic Growth), η Μείωση των Ανισοτήτων (Reducing Inequalities) και η Υγεία και Ευημερία.(Good Health and Well-being).

Το Times Higher Education Impact Rankings αξιολογεί τα πανεπιστήμια σε ετήσια βάση σε μια σειρά κατηγοριών που ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη έως το 2030. Δεδομένου ότι η δέσμευση για βιωσιμότητα είναι απαραίτητη για τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του κόσμου, η κατάταξη αναδυκνύει την εμπλοκή των πανεπιστημίων στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα – στην πανεπιστημιούπολη, στο τοπικό τους περιβάλλον και όχι μόνο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διακρίθηκε στην κατηγορία για την Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG 4) ανάμεσα σε 1.681 πανεπιστήμια από 122 χώρες. Οι κατηγορίες και τα κριτήρια που ορίζονται από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με τους Times Higher Education, είναι σ’αυτά όπου τα κορυφαία ιδρύματα αξιολογούνται και αναγνωρίζονται για τη δέσμευσή τους να προάγουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και να διασφαλίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, από την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πιο πέρα. Εστιάζοντας σε βιώσιμες εκπαιδευτικές πρακτικές, εξοπλίζουν τους φοιτητές με σχετικές δεξιότητες και προωθούν αποτελεσματικά μαθησιακά αποτελέσματα που είναι απαραίτητα για το μελλοντικό εργατικό δυναμικό.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ομίλου της Ευρώπης με ένα δίκτυο 54 ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο και έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, την διασύνδεση με την βιομηχανία και την κοινωνία και την υψηλή απασχολησιμότητα των φοιτητών και αποφοίτων του.

Δείτε εδώ τα προπτυχιακά και εδώ τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο