Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνέντευξη της Διευθύντριας του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική του ΠΑΔΑ, κας Αλίνας Χυζ

Ποια τα οφέλη που θα αποκομίσουν όσοι επιλέξουν το μεταπτυχιακό Δημόσια Οικονομική και Πολιτική του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ποια η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων; Η Καθηγήτρια Αλίνα Χυζ, Διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημόσια Οικονομική και Πολιτική", μας μίλησε μεταξύ άλλων για το περιεχόμενο και τα οφέλη του προγράμματος, καθώς και τις προοπτικές για τους αποφοίτους. 

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη λειτουργία του.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το μεταπτυχιακό σας πρόγραμμα "Δημόσια Οικονομική και Πολιτική". Σε ποιους απευθύνεται και ποια είναι η δομή του;

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική» λειτουργεί από το 2012 και αποτελεί ένα καταξιωμένο και αναγνωρισμένο πρόγραμμα. Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους των πανεπιστημίων και ΤΕΙ που επιθυμούν να στελεχώσουν ανώτατες θέσεις στον Ελληνικό Δημόσιο Τομέα και σε Διεθνείς Οργανισμούς. Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε δημοσίους υπαλλήλους. Είναι ανοιχτό σε όλους όσοι θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για τη μελλοντική τους καριέρα στους δημόσιους φορείς, καθώς και σε αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα και των δημόσιων οργανισμών. Αυτές οι γνώσεις είναι πολύτιμες και απαραίτητες σε όλους για να είναι ενημερωμένοι πολίτες.

Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, όπου οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα και εκπονούν διπλωματική εργασία. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης στην Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα είτε εξ αποστάσεως και διεξάγονται σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες και συγκεκριμένα Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. 

Ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσουν όσοι επιλέξουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό;

Τα οφέλη συνδέονται με τη μοναδική δομή του προγράμματος σπουδών και το περιβάλλον που δημιουργεί. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προσφέρει:

  • Εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες: Το πρόγραμμα προσφέρει μια στοχευμένη εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας οικονομικής, διοικητικού δικαίου και οικονομικής ολοκλήρωσης, εξασφαλίζοντας ότι οι φοιτητές αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις στο αντικείμενο της δημόσιας οικονομικής. 
  • Πρακτική εφαρμογή: Η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας σε θέματα  που αφορούν πραγματικά προβλήματα των δημόσιων οργανισμών παρέχει μια πρακτική διάσταση στην εκπαίδευση, βοηθώντας τους φοιτητές να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις σε πραγματικές καταστάσεις.
  • Μικτή εκπαιδευτική διαδικασία: Η εκπαιδευτική διαδικασία που περιλαμβάνει δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλία επιτρέπει ευελιξία στους φοιτητές, καθιστώντας το πρόγραμμα προσβάσιμο και σε όσους εργάζονται.
  • Δίκτυο και περιβάλλον: Το υψηλό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων που φοιτούν στο πρόγραμμα δημιουργεί ένα περιβάλλον πλούσιο σε εμπειρία και γνώση. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να μάθουν από επαγγελματίες του χώρου, κάτι που προσθέτει σημαντική αξία στην εκπαίδευσή τους και δημιουργεί ισχυρά επαγγελματικά δίκτυα.
  • Προετοιμασία για εξετάσεις: Το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει σε αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τις εξετάσεις στον δημόσιο τομέα και έτσι παρέχει στους φοιτητές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθειά τους να εισέλθουν και να εξελιχθούν σε  διοικητικές θέσεις των δημοσίων φορέων.

Το σύνολο αυτών των στοιχείων κάνει το πρόγραμμα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και ελκυστικό για όσους επιδιώκουν μια επιτυχημένη καριέρα στον δημόσιο τομέα και στους διεθνείς οργανισμούς.

Τι εικόνα έχετε όσον αφορά την απορρόφηση των αποφοίτων σας στην αγορά εργασίας;

Η εικόνα απορρόφησης των αποφοίτων του προγράμματος στην αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα θετική. Καταρχάς πολλοί απόφοιτοι, σύμφωνα με τα στοιχεία από την έρευνα των αποφοίτων του προγράμματος, που είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι μετά την αποφοίτηση εξελίσσονται σε υψηλότερες διοικητικές θέσεις και αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες. Οι απόφοιτοι, λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων που αποκτούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος ενισχύουν τα επαγγελματικά τους προσόντα βελτιώνοντας τις επαγγελματικές τους προοπτικές όχι μόνο σε δημόσιο αλλά και σε ιδιωτικό τομέα.   

Μπορείτε να μας αναφέρετε έναν από τους επόμενους στόχους που έχετε θέσει στο πλαίσιο του προγράμματος;

Ένας από τους επόμενους στόχους του προγράμματος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνδυαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, με την ενσωμάτωση περισσότερων ψηφιακών εργαλείων και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Σκοπός είναι η βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών και η παροχή πιο ευέλικτων και αποτελεσματικών τρόπων μάθησης. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών με δημόσιους οργανισμούς, την αύξηση επισκέψεων σε πραγματικούς χώρους εργασίας αλλά και σε διεθνείς φορείς. 

Υποβολή αιτήσεων
Ο γ΄ κύκλος υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος για το ΠΜΣ Δημόσια Οικονομική και Πολιτική για το ακαδημαϊκό έτος 2024 -2025 λήγει στις 30/07/2024.
​​​​​​​Αναλυτικές πληροφορίες: Προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

Περισσότερες πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα https://mpep.uniwa.gr/ καθώς και στο email: mpep@uniwa.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Γραμματεία του ΠΜΣ.: 210-5381323 (Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-20:00).

Social Media

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο