Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα επιμόρφωσης "Αποκατάσταση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση"

Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Ερευνητικό Εργαστήριο Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης (LANECASM) προσφέρουν το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με τίτλο "Αποκατάσταση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση", σε συνεργασία με τη Μονάδα Απομυελινωτικών και άλλων Αυτοάνοσων νοσημάτων της Β΄ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α, Π.Γ.Ν “ΑΤΤΙΚΟΝ” και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι να παρέχει στους εκπαιδευόμενους τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για την ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων στον Τομέα της Νευρολογικής Αποκατάστασης και της Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας Ενηλίκων με εξειδίκευση στη Σκλήρυνση κατά πλάκας, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον ασθενή. Η Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία χρόνια και προοδευτική φλεγμονώδης νόσος που προσβάλλει τους νευρώνες του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Η κλινική πορεία της νόσου διαφέρει σημαντικά και είναι απρόβλεπτη από άτομο σε άτομο, αλλά και σε ένα συγκεκριμένο άτομο με το πέρασμα του χρόνου. Τα σημεία και συμπτώματα διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την εντόπιση των βλαβών στο ΚΝΣ και περιλαμβάνουν κινητικές, αισθητικές, γνωσιακές και συναισθηματικές εκδηλώσεις καθώς και εκδηλώσεις από το αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Διάρκεια προγράμματος: 6 μήνες
Διάρκεια σε ώρες:

  • Σύνολο ωρών: 100 ώρες φυσικής παρουσίας
  • Προαιρετική Πρακτική – Κλινική Εκπαίδευση: 30 ώρες

Ημέρες προγράμματος: 1-2 Σαββατοκύριακο κάθε μήνα
Έναρξη μαθημάτων: 1 Μαΐου 2024
Λήξη μαθημάτων: 30 Οκτωβρίου 2024
Πιστωτικές μονάδες/ECTS: 8/9
Μέγιστος αριθμός εκπαιδευομένων: 40

Απευθύνεται:
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης έχει σχεδιασθεί για επαγγελματίες υγείας (Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Νευροψυχολόγους, Νευρολόγους) που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Νευρολογικής Αποκατάστασης, με έμφαση στους Φυσικοθεραπευτές που ειδικεύονται ή προτίθενται να ειδικευτούν στην Νευρολογική Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση καθώς και για τελειόφοιτους φοιτητές που προσανατολίζονται στο γνωστικό πεδίο της Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας Ενηλίκων.

Πιστοποιητικά:
Το Πρόγραμμα οδηγεί σε «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης  στην Αποκατάσταση στην πολλαπλή Σκλήρυνση (Σκλήρυνση κατά πλάκας)», καθώς και σε Πιστοποιητικό δια Βίου Εκπαίδευσης για την προαιρετική κλινική εκπαίδευση.

Επαγγελματικές Προοπτικές:
Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα  στον κάτοχο του Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης να καταχωρείται στο μητρώο πιστοποιημένων εξειδικευμένων Φυσικοθεραπευτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κόστος

  • 1.000€ (έως 5 δόσεις εγγραφή και κράτησης θέσης)
  • 400€ για την προαιρετική κλινική εκπαίδευση

Παρέχεται εκπτωτική πολιτική 20% σε ειδικές κατηγορίες εκπαιδευομένων:

  • Φοιτητές
  • άτομα με αναπηρία
  • πολύτεκνοι

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου 2024

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Γραμματεία Προγράμματος – Πληροφορίες:
  • Επιστημονικά Υπεύθυνη Προγράμματος 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο