Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ημερίδα «Σχολική ηγεσία και διοίκηση σε μια περίοδο αλλαγών»

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και σε επαγγελματίες της εκπαιδευτικής ηγεσίας και διοίκησης.

Σε μια εποχή που οι αλλαγές είναι η μόνη σταθερά, η σχολική ηγεσία και διοίκηση αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις. Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η τεχνολογία αλλάζει τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Η ανάγκη για ευέλικτη και δυναμική ηγεσία είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς οι εκπαιδευτικοί θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες πραγματικότητες. Η σχολική ηγεσία αποτελεί πλέον προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής σε όλο τον κόσμο. Διαδραματίζει καίριο ρόλο στη βελτίωση των σχολικών αποτελεσμάτων, επηρεάζοντας τα κίνητρα και τις ικανότητες των εκπαιδευτικών, καθώς και το σχολικό κλίμα και περιβάλλον. Η αποτελεσματική σχολική ηγεσία είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ισότητας της σχολικής εκπαίδευσης. Η αυξημένη αυτονομία των σχολείων και η μεγαλύτερη εστίαση στη σχολική φοίτηση και τα σχολικά αποτελέσματα έχουν καταστήσει απαραίτητη την επανεξέταση του ρόλου των διευθυντών σχολείων.

Καθώς οι χώρες προσπαθούν να προσαρμόσουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, οι προσδοκίες για τα σχολεία και τους διευθυντές σχολείων αλλάζουν. Πολλές χώρες έχουν κινηθεί προς την αποκέντρωση, καθιστώντας τα σχολεία πιο αυτόνομα στη λήψη αποφάσεων και καθιστώντας τα πιο υπεύθυνα για τα αποτελέσματα.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται σε πολλαπλά πεδία εφαρμογής της εκπαιδευτικής ηγεσίας και διοίκησης.

Μέσα από την Ημερίδα θα εξεταστούν οι τρέχουσες τάσεις, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται, προσφέροντας μία πλατφόρμα για συζήτηση, ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξη στρατηγικών για την αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής στο σχολικό περιβάλλον.
Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έδρα UNESCO και Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους συμμετέχοντες παρευρεθούν με φυσική παρουσία.

Η ημερίδα θα μεταδίδεται και ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

9:30-10:00 Εγγραφές

10:00-10:15 Χαιρετισμοί
Παναγιώτης Αγγελίδης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Κωνσταντίνος Λ. Ζημιανίτης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Συντονισμός: Κωνσταντίνος Λ. Ζημιανίτης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Α ́ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Σύγχρονη Ηγεσία και Διοίκηση: Το Θεωρητικό Πλαίσιο
Συντονισμός: Κωνσταντίνος Λ. Ζημιανίτης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

10:15-10:30 
Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας: Η Σχολική Ηγεσία –Το Αποτελεσματικό Σχολείο

10:30-10:45
Παντελής Βουλτσίδης, Σύμβουλος Επιστημονικού Έργου, ΕΚΔΔΑ: Καινοτομία και Οργανωσιακές Αλλαγές στον χώρο της Εκπαίδευσης

10:45-11:00
Παναγιώτης Αγγελίδης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Σχολική Βελτίωση σε μια Περίοδο Αλλαγών

11:15-11:30 Συζήτηση

11:30-12:00 Διάλειμμα

Β ́ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Διαχείριση της Αλλαγής στην Εκπαίδευση
Συντονισμός: Κωνσταντίνος Φράγγος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

12:00-12:15
Κωνσταντίνος Γαλάνης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ηγεσία, τη Διοίκηση και τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων

12:15-12:30
Σοφία-Μαρία Χάσπαρη, Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Το New Public Management (NPM) στον χώρο της εκπαίδευσης και οι συμπράξεις Erasmus+

12:30-12:45
Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου, Μέλος ΣΕΠ Πανεπιστημίου Λευκωσίας: ‘Κοινωνική Δικαιοσύνη’ στην εκπαίδευση και ο ρόλος της ‘Σχολικής Ηγεσίας’: από την πολιτική στην πράξη

ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Σχολική ηγεσία και διοίκηση σε μια περίοδο αλλαγών
Συντονισμός: Παναγιώτης Αγγελίδης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

12:45-14:00
Συζητούν οι:
Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Κωνσταντίνος Λ. Ζημιανίτης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Κωνσταντίνος Φράγγος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Παντελής Βουλτσίδης, Σύμβουλος Επιστημονικού Έργου Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου, Μέλος ΣΕΠ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, στο Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα στις Επιστήμες Αγωγής – Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση, που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο