Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έναρξη του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος “MA in Design for Social Innovation” του Πανεπιστημίου Κύπρου

Νέο αγγλόφωνο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Σχεδιασμό για Κοινωνική Καινοτομία / MA Design for Social Innovation σε συνεργασία με τo Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Περιγραφή του Προγράμματος

Το νέο μάστερ (MA) Σχεδιασμός για Κοινωνική Καινοτομία, είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη σχεδιαστική σκέψη με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, ενδυναμώνοντας τους/τις φοιτητές/τριες για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις. Το πρόγραμμα συγκεντρώνει την τεχνογνωσία και τους δυναμικούς πόρους δύο πανεπιστημίων, συνενώνοντας εμπειρογνώμονες από τους τομείς του σχεδιασμού, της κοινωνικής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με μια παγκόσμια ομάδα φοιτητών. 

  • Προσφέρεται με τη συνεργασία δύο πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Είναι διαθεματικό και διεπιστημονικό (συνεργασία 3 ακαδημαϊκών τμημάτων-Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, και Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών) και εισάγει για πρώτη φορά σε μεταπτυχιακό (στην Κύπρο) την μεθοδολογία του DesignThinking
  • Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί διαδικτυακά (συνδυάζοντας συγχρονισμένη και ασύγχρονη διδασκαλία).
  • Προσφέρεται για πλήρη ή μερική φοίτηση
  • Δίνει έμφαση στη διδασκαλία με βάση την πρακτική

Ποιοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Το πρόγραμμα ΜΑ Σχεδιασμός για Κοινωνική Καινοτομία διαμορφώθηκε με στόχο την εκπαίδευση πτυχιούχων με έντονο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων βασισμένων στις κοινωνικές επιστήμες και στη θεωρία και πράξη του σχεδιασμού, με στόχο να αποκτήσουν, να βελτιώσουν και να εξελίξουν δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για δράση στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας. Τα εμπλεκόμενα τμήματα προωθούν τη διεπιστημονικότητα στον σχεδιασμό και την καινοτομία, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της πρακτικής, και ενισχύοντας τη σημασία των τεκμηριωμένων θεωρητικών και μεθοδολογικών γνώσεων. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε τόσο για πρόσφατους αποφοίτους όσο και για επαγγελματίες.

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν ενημερωθούν για τις προκηρύξεις στους πιο κάτω συνδέσμους:

Περισσότερες πληροφορίες στο https://dsi.education/ ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλ. ταχυδρομείου στο: info@dsi.education.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο