Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet Module "Λόμπινγκ Πολιτών και Aλλαγή Πολιτικής στην Ευρώπη 2024"

Για δεύτερη χρονιά, αποπειράται η επιστημονική χαρτογράφηση του πολιτικού lobbying σε νέα θεματική!

Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπεται η δια ζώσης παρακολούθηση σεμιναριακού μαθήματος μεταπτυχιακού επιπέδου «Πολιτικό Λόμπινγκ και Υψηλή Τεχνολογία» για το εαρινό εξάμηνο 2024 (παρέχονται ECTS). Το μάθημα προτείνει την κατανόηση και ερμηνεία της εν λόγω γνωστικής περιοχής συνδυάζοντας τα πεδία: (α) ευρωπαϊκή πολιτική επιστήμη και θεωρία του κράτους, (β) πολιτική οικονομία και ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική και (γ) πολιτική κοινωνιολογία και κοινωνική δράση. Επιπλέον στόχος του φετινού μαθήματος είναι η ανάλυση φαινομένων όπως: οι Big Tech ως πολιτικοί δρώντες και το tech κεφάλαιο ως εργαλείο πολιτικής στην ΕΕ, η σύγχρονη διεθνής πολιτική οικονομία με έμφαση στους Tech Giants και τον ρόλο τους μέσα στην διεθνή οικονομία, η τεχνολογία ως anti-lobbying στην υπηρεσία των κινημάτων, των κομμάτων, των συνδικάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στις δράσεις του προγράμματος επίσης προβλέπονται:

  • Συμμετοχή σε ειδικά μεθοδολογικά και ερευνητικά workshops
  • Συμμετοχή σε επιστημονικό - διαβουλευτικό σεμινάριο

Εάν είσαι απόφοιτος/η τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ), μεταπτυχιακός/ή φοιτητής/τρια, υποψήφιος/α διδάκτορας ή ερευνητής/τρια δήλωσε συμμετοχή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο europeancitizenlobbying@gmail.com

Ως θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος συμπληρώνεται το ονοματεπώνυμο, ενώ εντός του μηνύματος θα πρέπει να επισυνάπτεται σε μορφή PDF το πιο πρόσφατο αποδεικτικό (πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος) καθώς και ένα βιογραφικό. Σε περίπτωση που κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα δεν θα συγκαταλέγεται στις αιτήσεις.

Δήλωση αιτήσεων συμμετοχής μέχρι 29/02/2024. Έναρξη μαθημάτων στις 08/03/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, ερευνητικό υλικό και φωτογραφίες/βίντεο από τις περσινές δράσεις επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος: https://lobbyingeu.kopenaccess.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο