Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για έρευνα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

Το μεταδιδακτορικό πρόγραμμα Research Fellowship του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στοχεύει να προσφέρει σε νέους επιστήμονες και μηχανικούς τη δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα για δύο χρόνια σε διάφορους κλάδους που σχετίζονται με την επιστήμη του διαστήματος, τις διαστημικές εφαρμογές και τη διαστημική τεχνολογία.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών θα πρέπει:

  • Να έχετε ολοκληρώσει πρόσφατα ή να είστε κοντά στην ολοκλήρωση διδακτορικού διπλώματος σε σχετικό τεχνικό ή επιστημονικό κλάδο. Θα προτιμηθούν οι αιτήσεις που υποβάλλουν οι υποψήφιοι εντός πέντε ετών από τη λήψη του διδακτορικού τους.
  • Να είστε πολίτης ενός από τα κράτη μέλη της ESA και τα ευρωπαϊκά συνεργαζόμενα κράτη ή από τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία ως συνδεδεμένα κράτη μέλη και τον Καναδά ως συνεργαζόμενο κράτος.

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα προσφέρει:

  • Μοναδικές αποστολές και την ευκαιρία για τη διεξαγωγή προηγμένης έρευνας που σχετίζεται με την επιστήμη του διαστήματος, τις διαστημικές εφαρμογές και την τεχνολογία σε εγκαταστάσεις της ESA.
  • Ένα φιλικό, διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον εργασίας.
  • Διετή σύμβαση (με δυνατότητα ανανέωσης για τρίτο χρόνο) με 2,5 ημέρες άδεια μετ' αποδοχών το μήνα.
  • Οι ερευνητές της ESA λαμβάνουν μηνιαίο μισθό που απαλλάσσεται από τον εθνικό φόρο εισοδήματος στα κράτη μέλη της ESA, καθώς και άριστες συνθήκες απασχόλησης.
  • Τα έξοδα ταξιδιού επιστρέφονται κατά την έναρξη και τη λήξη της σύμβασης.
  • Επίδομα αποδημίας ή/και επίδομα εγκατάστασης κατά την άφιξη, εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις του δικαιώματος. Το επιπλέον κόστος αποσκευών επιστρέφεται.
  • Ολοκληρωμένη κάλυψη υγείας στο πλαίσιο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της ESA. Λάβετε υπόψη ότι οι ερευνητές δεν συνεισφέρουν στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της ESA και ενδέχεται να επιθυμούν να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι προσφερόμενες θέσεις αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 03 Ιανουαρίου 2024, 23:59 CET/CEST.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο