Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τριήμερο «Blue & Circular Economy Hackathon»: Μια πρωτοβουλία της Οδύσσειας και του The Cube Athens

H Οδύσσεια σε συνεργασία με το The Cube Athens και με την πολύτιμη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υλοποιεί το «Blue & Circular Economy Hackathon», έναν τριήμερο μαραθώνιο μπλε και κυκλικής οικονομίας, με στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας του κλάδου.

Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Οδύσσειας και απευθύνεται σε start-ups, υφιστάμενες εδραιωμένες επιχειρήσεις νέους/-ες επιχειρηματίες, φοιτητές/-ριες, καθώς και άλλους φορείς και άτομα του κλάδου. Σκοπός είναι η ανάδειξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας καθώς και η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων ή/και η παρουσίαση ήδη υπαρχουσών ιδεών από τους συμμετέχοντες/-ουσες σε καινοτόμους τομείς οι οποίοι προωθούν τη βιωσιμότητα στα πλαίσια της μπλε και κυκλικής οικονομίας. Οι ομάδες που έχουν διαμορφώσει μια επιχειρηματική ιδέα θα περάσουν, κατά τη διάρκεια του «Blue & Circular Economy Hackathon», από το στάδιο της θεωρίας στο στάδιο της ανάπτυξης με απώτερο σκοπό την εύρεση βέλτιστων  επιχειρηματικών λύσεων και πρακτικών που σχετίζονται με την μπλε και την κυκλική οικονομία. 

Την πρώτη ημέρα του «Blue & Circular Economy Hackathon» θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και ειδικούς της αγοράς της μπλε και κυκλικής οικονομίας, ενώ οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να ορίσουν ομάδες για τα εργαστήρια των επόμενων ημερών. Στη συνέχεια, τα άτομα θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια που θα αφορούν την εξερεύνηση εννοιών όπως το θαλάσσιο εμπόριο, η κατασκευή και ανακύκλωση πλοίων, η βιοτεχνολογία, τα βιώσιμα συστήματα διατροφής, το βιώσιμο παράκτιο περιβάλλον και ο θαλάσσιος τουρισμός, αλλά και τομείς που αφορούν την ενέργεια. Αντίστοιχα, θα αξιοποιηθούν οικονομικά μοντέλα που προωθούν τη βιώσιμη παραγωγή, τη διαχείριση και την κατανάλωση των θαλάσσιων πόρων με επίκεντρο την κοινωνική και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και θα υπάρξουν ομιλίες και συνεδρίες καθοδήγησης από πρωτοπόρους του κλάδου. Ο μαραθώνιος θα κορυφωθεί με την παρουσίαση των ιδεών από τις ομάδες και με μια τελετή απονομής χρηματικών βραβείων για τις πιο καινοτόμες ιδέες. 

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει το έδαφος για την ανάπτυξη νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε πολλαπλούς τομείς της οικονομίας. Οι κλάδοι της μπλε και κυκλικής οικονομίας παραμένουν ενεργοί επιχειρηματικά, έχοντας ωστόσο μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν η Οδύσσεια, το The Cube Athens και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων, θαλάσσιας και ναυτιλιακής ανάπτυξης αλλά και βελτιστοποίησης διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για μια σταδιακή προσέγγιση μιας πιο βιώσιμης οικονομίας. 

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους εδώ ενώ για περισσότερες πληροφορίες για το «Blue & Circular Economy Hackathon» θα βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια για την Οδύσσεια
Η Οδύσσεια είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει ευάλωτες κοινωνικες ομάδες και άτομα που δεν έχουν εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση (NEETS) να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης στην κοινωνία.  Η Οδύσσεια παρέχει εξατομικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, σε συνδυασμό με υπηρεσίες απασχολησιμότητας, που γεφυρώνουν τους νέους με τον κόσμο της εργασίας και τους ενδυναμώνουν, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Λίγα λόγια για το The Cube Athens
Το The Cube Athens ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί έναν από τους πρώτους «χώρους συνεργασίας» ή αλλιώς co-working spaces στην Ελλάδα. Αφορά μία κοινότητα ανθρώπων, στην οποία συναντιούνται άτομα και ομάδες με φρέσκιες ιδέες και ικανότητες για να δημιουργήσουν κάτι καινοτόμο, είτε πρόκειται για μια επιχειρηματική ιδέα ή κάποιο τεχνολογικό/ κοινωνικό project.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Κοινωφελές Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να λειτουργήσει ως καταλύτης σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Η δράση του εστιάζεται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση της απασχόλησης και της μικροεπιχειρηματικότητας, καθώς και την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προασπίζονται το συλλογικό συμφέρον και ενισχύουν τη διαφάνεια.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο