Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

To ΤΕΠΑΚ και το ΑΠΚΥ σχεδιάζουν εξ αποστάσεως κοινό Μεταπτυχιακό στη «Διεθνή Ναυτιλιακή Διοίκηση»

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας για τον σχεδιασμό και την προσφορά νέου διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διεθνής Ναυτιλιακή Διοίκηση» (MSc International Shipping Management).

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί στον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) για αξιολόγηση και πιστοποίηση, θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα, εξ αποστάσεως με τη χρήση της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ και αποτελεί συνεργασία του νεοσύστατου Τμήματος Ναυτιλιακών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΠΑΚ και της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του ΑΠΚΥ.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών, καθώς θα προσφέρεται από δύο δημόσια Πανεπιστήμια, εξ αποστάσεως και στα αγγλικά και θα είναι αμιγώς προσανατολισμένο στη ναυτιλία, όπως και άλλα καινούρια προγράμματα σπουδών που θα προσφέρει το νεοσύστατο Τμήμα Ναυτιλιακών του ΤΕΠΑΚ. Έτσι, αναμένεται να προσελκύσει τόσο ντόπιους και ξένους φοιτητές, όσο και στελέχη εταιρειών του ναυτιλιακού και όχι μόνο τομέα, που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη ναυτιλία, έναν νευραλγικής σημασίας τομέα για την κυπριακή οικονομία.   

Τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2023, στο γραφείο του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ. Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου Μνημονίου Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ και του ΑΠΚΥ με κύριο στόχο την από κοινού προώθηση της επιστημονικής, ερευνητικής, εκπαιδευτικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων.

Οι Πρυτάνεις κ.κ. Παναγιώτης Ζαφείρης και Πέτρος Πασιαρδής εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της Συμφωνίας, η οποία, όπως ανέφεραν, εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου των δύο κυπριακών, δημόσιων, Πανεπιστημίων για ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησής τους, μέσω της διεύρυνσης και εμβάθυνσης των συνεργειών και συνεργασιών με άλλα Πανεπιστήμια. Αναφέρθηκαν, επίσης, στις προοπτικές που ανοίγονται για σχεδιασμό και προσφορά κι άλλων κοινών προγραμμάτων σπουδών από τα δύο Πανεπιστήμια, αλλά και για συνεργασία στον τομέα της έρευνας.

 Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΤΕΠΑΚ, παρευρέθηκαν ο Καθηγητής και Συντονιστής του νεοσύσταστου Τμήματος Ναυτιλιακών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Δρ Φώτης Παναγίδης, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ Κώστας Χόππας και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης, Δρ Μαρίνος Βουκής. Από πλευράς του ΑΠΚΥ, παρόντες ήταν ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Βάιος Λιαπής και ο Καθηγητής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Κωνσταντίνος Λεωνίδου.

Δείτε εδώ τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από το ΑΠΚΥ

Δείτε εδώ τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από το ΤΕΠΑΚ

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο