Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1* σε Κύπρο και #2** σε Κύπρο και Ελλάδα, στην κατάταξη THE Young University Rankings 2023

Η έκδοση 2023 της κατάταξης Times Higher Education (THE) Young University Rankings τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) μεταξύ των 101-150 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως, που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας.

Η άνοδος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις θέσεις 101-150 σε αυτή την κατάταξη αντικατοπτρίζει το ενισχυμένο διεθνές του κύρος, σε συνέχεια και της κατάταξής του μεταξύ των 501-600 κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο, στην κατάταξη THE World University Rankings για το 2023. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #1 στην Κύπρο (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου) και στη θέση #2 σε Κύπρο και Ελλάδα (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών), και ανάμεσα στα κορυφαία 60 Νέα
Πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πυλώνα της Διεθνοποίησης της προαναφερόμενης κατάταξης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται στη θέση #19 παγκοσμίως και στη θέση #4 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κατάταξη αυτή στηρίζεται τους ίδιους απαιτητικούς δείκτες επιδόσεων με αυτούς της παγκόσμιας κατάταξης THE World University Rankings (WUR), που αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο. Οι δείκτες αξιολογούν τα πανεπιστήμια σε πέντε βασικούς πυλώνες: διδασκαλία, έρευνα, ετεροαναφορές, χρηματοδότηση από τη βιομηχανία και διεθνοποίηση/διεθνής προσανατολισμός. Η δωδέκατη διευρυμένη έκδοση της κατάταξης περιλαμβάνει πανεπιστήμια από 78 περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας, της Ωκεανίας, της Βόρειας Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Σημειώνεται ότι, τα πανεπιστήμια που ταξινομούνται ως «νέα» από τον THE χαρακτηρίζονται από την ευελιξία και την ικανότητά τους να καινοτομούν, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη δυναμική ανάπτυξης σε σύγκριση με πολλά «αρχαιότερα» πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη THE World University Rankings.

«Το Πανεπιστήμιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον. Η κατάταξή μας αντανακλά την επιτυχία των προσπαθειών μας στη διδασκαλία, την έρευνα, την ανταλλαγή γνώσεων και τη διεθνοποίηση. Δεσμευόμαστε για συνεχή ακαδημαϊκή επιτυχία και συμβολή στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων», σχολίασε ο Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συνεργασιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, σημείωσε: «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εδραιωθεί ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών και παρέχοντας την ευκαιρία σε υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες από την Κύπρο, την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο, να σπουδάσουν είτε στην πανεπιστημιούπολη είτε διαδικτυακά. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά, το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς επίσης τους φοιτητές, τις φοιτήτριες, τους απόφοιτους και τις απόφοιτές μας, για την νέα αυτή τεράστια αναγνώριση, αλλά και για τη συνεχή και αλματώδη ανάπτυξη του πανεπιστημίου μας, πού συλλογικά έχουμε επιτύχει στη σύντομη δεκαεπτάχρονη πορεία μας».

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τις συνεχείς κατατάξεις τους από το Times Higher Education Young University Rankings.

*μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
*μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο Eduguide μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλα τα προπτυχιακά (εδώ) και τα μεταπτυχιακά προγράμματα (εδώ) που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο