Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει το πρώτο στον κόσμο Μεταπτυχιακό (MSc) στο Metaverse, και πρόγραμμα υποτροφιών αξίας €300.000

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου στον κόσμο μεταπτυχιακού (MSc) στο Metaverse. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ώστε να εξοπλίσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για σταδιοδρομία στον σχεδιασμό και τη διαχείριση του metaverse. Με πλούσια εμπειρία στην εκπαίδευση σε θέματα κρυπτονομισμάτων και blockchain από το 2013, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει να πρωτοστατεί ως καινοτόμο στην προσφορά εκπαίδευσης, εδραιώνοντας τη θέση του ως παγκόσμιος ηγέτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής.

Το μεταπτυχιακό στο Metaverse είναι ένα πλήρως διαπιστευμένο, διεπιστημονικό πρόγραμμα που προσφέρεται διαδικτυακά, καλύπτοντας τις ανάγκες δημιουργών, προγραμματιστών, αρχιτεκτόνων, κοινωνικών επιστημόνων, οικονομικών επαγγελματιών, πολιτικών παραγόντων και άλλων ατόμων που ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν το μέλλον του metaverse. Συνδυάζοντας την τεχνική αρτιότητα με τα σημαντικότερα soft skills και ικανότητες, όπως τρισδιάστατη μοντελοποίηση και σχεδιασμός, ανάπτυξη VR/AR, blockchain/NFT, δεξιότητες στη διαχείριση δεδομένων, δεξιότητες στη διαχείριση έργου, το μάρκετινγκ, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, το πρόγραμμα παρέχει μια ολοκληρωμένη βάση για επιτυχία σε αυτό το αναδυόμενο πεδίο.

Το πρόγραμμα θα διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα.

Ο Καθηγητής Γιώργος Γιαγλής, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Εκτελεστικός Διευθυντής του Institute For the Future (IFF), εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη του προγράμματος, δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το πρώτο μεταπτυχιακό παγκοσμίως στο Metaverse, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε καινοτόμα εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ταχέως εξελισσόμενων βιομηχανιών. Το metaverse αντιπροσωπεύει το μέλλον της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και προσφέρει τεράστιες δυνατότητες σε διαφορετικούς τομείς. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, προσφέροντάς τους τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να επιτύχουν σε αυτό το συναρπαστικό νέο τοπίο».

Το μεταπτυχιακό στο Metaverse δομείται σε τρία εξάμηνα που εκτείνονται σε ένα ημερολογιακό έτος, από τον Σεπτέμβριο έως τον Αύγουστο. Περιλαμβάνει δύο θεματικά πεδία: Διαχείριση Metaverse και Ανάπτυξη Metaverse, καθένα από τα οποία προσφέρει εξειδικευμένα μαθήματα, σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν στις φοιτήτριες και στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που να περιλαμβάνει όλες τις πτυχές των τεχνολογιών metaverse και της εφαρμογής τους.

Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού περιλαμβάνει το κορυφαίο MOOC NFTs and the Metaverse του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο παραδίδεται on-chain και μέσα στο metaverse από διδάσκοντες στο ΠΛ και τον Punk 6529 – έναν στοχαστή με βαθιά επιρροή στα NFTs και το metaverse και έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες NFT στην κόσμο – μαζί με μια εντυπωσιακή ομάδα επισκεπτών ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων των Balaji Srinivasan, Fred Wilson, Chris Dixon και Beeple. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη παράδοση του μαθήματος, τον Οκτώβριο του 2022, προσέλκυσε περισσότερους από 20,000 διαδικτυακούς φοιτητές.

Πρόγραμμα Υποτροφιών
Για την περαιτέρω υποστήριξη των φοιτητών στην επιδίωξη των εκπαιδευτικών τους φιλοδοξιών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών αξίας €300.000 ετησίως. Οι υποτροφίες θα παρέχουν οικονομική βοήθεια σε εξαιρετικούς υποψηφίους, επιτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό στο Metaverse χωρίς οικονομικούς περιορισμούς.

Οι εγγραφές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Metaverse για τον Ιανουάριο του 2024 έχουν ήδη αρχίσει.

Η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη και το παγκόσμιο ενδιαφέρον έντονο, οπότε οι ενδιαφερόμενοι παροτρύνονται να εγγραφούν έγκαιρα.

Σπουδάστε εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά, καθώς και τη διαδικασία υποβολής αίτησης για υποτροφία συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά.

Προσοχή!! Aν δεν σας έχει έρθει email επιβεβαίωσης στο Inbox, δείτε και στον φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο