Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνέντευξη της καθηγήτριας κας Χριστίνας Μπουτσούκη για το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ “MSc in Strategic Marketing”

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα προσφέρει από το εαρινό εξάμηνο του 2023 το νέο αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Strategic Marketing (Στρατηγικό Μάρκετινγκ)». Το ΠΜΣ εστιάζει στη δημιουργία εξειδικευμένων επιστημόνων στο αντικείμενο του Μάρκετινγκ, και την προετοιμασία στελεχών για σταδιοδρομία ως Διευθυντές και στελέχη Μάρκετινγκ, Διευθυντές Μάρκας (Brand Managers), Διευθυντές και στελέχη Πωλήσεων, Στελέχη Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Στελέχη Διαφημιστικών εταιρειών, σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, όπως επίσης και τους οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το eduguide  φιλοξενεί συνέντευξη της κας Χριστίνας Μπουτσούκη, Καθηγήτριας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθύντριας του Msc in Strategic Marketing, η οποία μας μιλησε για αυτό το πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

1. Μπορείτε να μας περιγράψετε με λίγα λόγια το νέο ΠΜΣ “MSc in Strategic Marketing” του ΑΠΘ;

Το νέο αγγλόφωνο ΠΜΣ “MSc in Strategic Marketing” προσφέρεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα με αντικείμενο το «Στρατηγικό Μάρκετινγκ» εστιάζοντας στη δημιουργία εξειδικευμένων επιστημόνων στο αντικείμενο του Μάρκετινγκ.

Το ΠΜΣ “MSc in Strategic Marketing” είναι πλήρους φοίτησης και περιλαμβάνει 5 υποχρεωτικά μαθήματα (Marketing Theory and Practice, Consumer Psychology, Brand Strategy, Research Methods, Marketing Communications in the Digital Era), 5 μαθήματα επιλογής (Neuromarketing, Social Media Marketing & Content Creation, Organizational Behavior, International Marketing, Luxury Marketing, Services Marketing, Marketing Analytics, IT Trends for Digital Marketing, Relationship Marketing, Sustainable Marketing), εκπόνηση Διπλωματικής εργασίας και πρακτική άσκηση (προαιρετική). Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και λήγουν 26 Ιουνίου 2024 (https://strategic-marketing.econ.auth.gr/apply-now/).

2. Θεωρείτε πως υπάρχει επιστημονικό κενό στον τομέα του μεταπτυχιακού που με τη δημιουργία του θα καλυφθεί;

Αυτό που φαίνεται να απουσιάζει σε αρκετές επιχειρήσεις είναι η στρατηγική προσέγγιση του μάρκετινγκ. Πολλές φορές συναντάμε παραδείγματα επιχειρήσεων που μεταπηδούν στο στάδιο υλοποίησης ενεργειών μάρκετινγκ χωρίς να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός της στρατηγικής, δηλαδή να ορισθούν ξεκάθαρα οι στόχοι, το στοχούμενο ακροατήριο και το βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τα οποία θα συμβάλλουν στην κερδοφόρα ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Δηλαδή δημιουργείται πολύς «θόρυβος» χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί το τμήμα μάρκετινγκ μίας επιχείρησης δεν ανατίθεται σε Marketers και ειδικότερα σε Strategic Marketers που έχουν την επιστημονική γνώση και την εμπειρία να το «τρέξουν», αλλά σε στελέχη που έχουν γνώσεις διαχείρισης εργαλείων μάρκετινγκ (π.χ. πλατφόρμες).

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι μία στρατηγική μάρκετινγκ αποτελεί τον απόλυτο οδηγό που υπαγορεύει την κατεύθυνση στην οποία πηγαίνει μία επιχείρηση, μπορούμε να αντιληφθούμε την σημασία της εκπαίδευσης των μελλοντικών στελεχών στον τομέα του Στρατηγικού Μάρκετινγκ ώστε να είναι σε θέση να προσεγγίζουν στρατηγικά και με σιγουριά κάθε απλή ερώτηση που συχνά απαιτεί περίπλοκη σκέψη.

3. Τι μπορεί να αποκομίσει κανείς, παρακολουθώντας το Πρόγραμμα; Σε ποιους τομείς θα μπορούσε να απασχοληθεί ολοκληρώνοντάς το;

Ο φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σπουδών που σχεδιάστηκε από ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο πάθος για το μάρκετινγκ, προερχόμενοι από τον ακαδημαϊκό χώρο και την αγορά. Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από μία σειρά μαθημάτων που θα τον βοηθήσει να αναπτύξει μία επιστημονική, πρακτική και προορατική προσέγγιση στον τομέα του «Στρατηγικού Μάρκετινγκ» μέσω της μελέτης περιπτώσεων, της ενθάρρυνσης συμμετοχής, της προσωπικής ανάπτυξης και της ομαδικής εργασίας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο φοιτητής θα είναι σε θέση να επιδιώξει μία επαγγελματική σταδιοδρομία ενδεικτικά σε product, brand and marketing management, market research, media manager, marketing, event marketing, public relations, Consulting, σε Start-ups, Μεγάλες, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τοπικές και εθνικές υπηρεσίες, Μη Κερδοσκοπικοί και Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο https://strategic-marketing.econ.auth.gr/.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο