Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προγράμματα του EIT Health για επιχειρήσεις, οργανισμούς και νέους ερευνητές

Το 2023 ξεκίνησε δυναμικά με νέα προγράμματα από το EIT Health για επιχειρήσεις σε όλα τα στάδια επιχειρηματικής ωριμότητας, οργανισμούς, ομάδες ιδεών και ερευνητές που εργάζονται στον τομέα της υγείας. Μπορείτε να δείτε παρακάτω όλα τα διαθέσιμα προγράμματα και να επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σας, υπολογίζοντας στην υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβου του EIT Health στην Ελλάδα.

Α. Προγράμματα EIT Health για καινοτόμες επιχειρήσεις

Το DiGinnovation στοχεύει να υποστηρίξει νεοσύστατες επιχειρήσεις που διαθέτουν λύσεις / ψηφιακές εφαρμογές υγείας με σήμανση CE, στη διαδικασία αποζημίωσής τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και να επιταχύνει εν γένει την υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών από επαγγελματίες υγείας και ασθενείς. Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή startups με αποκλειστικούς συνεργάτες από το δίκτυο του EIT Health και όχι μόνο, με σκοπό τον σχηματισμό διεθνών κοινοπραξιών. 

Αιτήσεις έως 1 Μαρτίου 2023.

Στηρίζει ομάδες ιδεών και νεοσύστατες επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο ώστε να μεταφέρουν τις ιδέες τους για την ψηφιακή υγεία και τις ιατρικές συσκευές στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους στην κατανόηση του ευρωπαϊκού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και αποζημίωσης. Με την υποστήριξη ειδικών του κλάδου, οι επιλεγμένες startups θα σχεδιάσουν τη δική τους πορεία προς την αγορά.

Αιτήσεις έως 20 Μαρτίου 2023.

Απευθύνεται σε startups με γυναίκες ιδρύτριες ή συνιδρύτριες, και προσφέρει εντατική εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος, διάρκειας 5 εβδομάδων, είναι να αξιοποιηθεί η συμπεριληπτικότητα στην ηγετική ομάδα και να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα πρώτα επιχειρηματικά βήματα και στην προσέλκυση επενδυτών.

Αιτήσεις έως 20 Μαρτίου 2023.

Προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό καθοδήγησης, δια ζώσης αλλά και μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων από τα ίδια τα άτομα που επηρεάζονται από θέματα υγείας και από τις συνθήκες στον τομέα της υγείας. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους ίδιους τους ασθενείς να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε λύσεις έτοιμες για την αγορά.

Αιτήσεις έως 20 Μαρτίου 2023.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 6 εβδομάδων που παρέχει εστιασμένη υποστήριξη, καθοδήγηση και δικτύωση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου στον τομέα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ώστε να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό και οικονομικό τους σχέδιο.

Αιτήσεις έως 20 Μαρτίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώστε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε το επόμενο σχετικό webinar για τα bootcamps στις 15 Μαρτίου.

Β. Προγράμματα EIT Health για Ακαδημαϊκά Ιδρύματα & Οργανισμούς

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την 3η πρόσκληση της πρωτοβουλίας EIT HEI (Innovation Capacity Building for Higher Education).

Η πρωτοβουλία EIT HEI στοχεύει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Ένα νέο χαρακτηριστικό της φετινής πρόσκλησης θα είναι η εστίαση στην κατάρτιση ταλέντων στον τομέα της τεχνολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε ευθυγράμμιση με το νέο εμβληματικό πρόγραμμα του EIT “Deep Tech Talent Initiative”, που θα αναπτύξει τις δεξιότητες ενός εκατομμυρίου ταλέντων έως το τέλος του 2023.

Οι κοινοπραξίες έχουν προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα του EIT Health, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γιώργο Μέγα, EIT Health Hub coordinator (megas@ekt.gr) και τη Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health Hub project manager (vasilaki@ekt.gr) ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΚΤ εδώ!

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο